Καμπανάκι από τη Διεθνή Αμνηστία στην κυβέρνηση για την «αυθαίρετη και υπερβολική χρήση βίας» στο ΑΠΘ

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την αυθαίρετη αστυνομική βία των τελευταίων ημερών, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να κάνουν ρίψη χημικών στη συναυλία στο ΑΠΘ, αλλά και να επιτίθενται εναντίων διαδηλωτών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του.

Στην ανάρτησή της στο Twitter, σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές οφείλουν να σέβονται, να προστατεύουν και να προάγουν το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και διαμαρτυρία, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία από συγκέντρωση στην οποία αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Προστάτεψε τη διαμαρτυρία. Δεν φανταζόμαστε τον κόσμο χωρίς αυτήν».

Τέλος, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα και άμεσα να προβούν σε αποτελεσματικές έρευνες για όλα τα καταγγελόμενα περιστατικά.

"Sponsored links"

Αναλυτικά όσα σημειώνει:

«Οι αναφορές για αυθαίρετη και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτριών και διαδηλωτών στην Αθήνα αλλά και θεατών συναυλίας στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ την προηγούμενη εβδομάδα προκαλούν εξαιρετικά έντονη ανησυχία.

Οι ελληνικές αρχές, δεδομένου ότι δεσμεύονται από το διεθνές δίκαιο και το ίδιο το Σύνταγμα, οφείλουν να σέβονται, να προστατεύουν και να προάγουν το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και διαμαρτυρία». Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν αυτά τα δικαιώματα, και να προβούν σε άμεσες και αποτελεσματικές έρευνες για όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά, που θα οδηγήσουν πράγματι τους υπαίτιους σε λογοδοσία.

Νωρίτερα μάλιστα, σε άλλη ανάρτησή της η Διεθνής Αμνηστία σημείωνε: «Ένας κόσμος χωρίς διαμαρτυρία είναι ένας κόσμος χωρίς πρόοδο. Ένας κόσμος όπου όλες και όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις χωρίς τον φόβο της βίας ή των αντιποίνων, είναι ένας κόσμος όπου μπορούμε να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες και όλους. Μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τo δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live