27.8 C
Chania
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026

ΚΚΕ για AfD: Στις συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας η ακροδεξιά που σπέρνει το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού στους εργαζόμενους και τους λαούς είναι περισσότερο χρήσιμη για το σύστημα

Ημερομηνία:

«Η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, του φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της ψευδεπίγραφης “αριστεράς” και άλλων, οι κοινωνικές αντιθέσεις που δυναμώνουν σε κάθε χώρα στο έδαφος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την απουσία ενός ισχυρού ταξικά προσανατολισμένου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, είναι οι παράγοντες που στη Γερμανία και αλλού “σπρώχνουν” απογοητευμένες λαϊκές δυνάμεις στα δίχτυα του ακροδεξιού και δήθεν “αντισυστημικού” λαϊκισμού» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.

«Στις συνθήκες μάλιστα της πολεμικής προετοιμασίας τέτοιες δυνάμεις είναι ακόμη περισσότερο χρήσιμες για το σύστημα για να σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού στους εργαζόμενους και τους λαούς, ώστε να μένει στο απυρόβλητο ο μεγάλος ένοχος, η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, η ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Ο λαός, ειδικά των περιοχών της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας, έχει υποστεί τις δραματικές συνέπειες της ανατροπής του σοσιαλισμού πριν 35 χρόνια, γι’ αυτό ακόμα και δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού, όπως η AfD, επιστρατεύει το “εμπόριο νοσταλγίας” προκειμένου να εγκλωβίσει εργατικές λαϊκές δυνάμεις, να τις ενσωματώσει σε αντιδραστικούς σχεδιασμούς. Πάνω σε αυτό το έδαφος καλλιεργείται από την ΕΕ και η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που τελικά οδηγεί στην αθώωση αντιδραστικών, φασιστικών δυνάμεων, τις οποίες άλλωστε η ΕΕ σταθερά στηρίζει και ενισχύει για να υπηρετήσει τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντα» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Απάντηση στην ακροδεξιά, όσο και στα συνηθισμένα, χρεοκοπημένα, κάλπικα δίπολα που στήνονται, μπορεί να δώσει μόνο ένα αναγεννημένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, η ταξική πάλη, ο αγώνας ενάντια στις αιτίες που τροφοδοτούν αυτά τα αντιδραστικά ρεύματα και αφορούν την ίδια την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς».

news247.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ