15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κλασσικός κινηματογράφος στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ

Ημερομηνία:

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων επιστρέφει δυναμικά και για πρώτη φορά με την καλοκαιρινή της έκδοση! Μετά από παύση πολλών μηνών, ανυπομονούμε να ξανασυναντήσουμε τους Φίλους του Σινεμά στην απόλυτη θερινή απόλαυση με ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών σε τέσσερα διήμερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Το κάθε διήμερο αποτελεί μια μικρή θεματική ενότητα ως αφιέρωμα σε ξεχωριστά είδη του κινηματογράφου.

Ξεκινάμε το πρώτο διήμερο με ένα μικρό φόρο τιμής στο κλασσικό σινεμά και στα “ιερά τέρατα” της έβδομης τέχνης.

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου παρουσιάζουμε την ταινία Notorious του μετρ του κινηματογράφου Άλφρεντ Χίτσκοκ, με πρωταγωνιστές τα αθάνατα αστέρια Κάρι Γκραντ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν: “Ερωτας, κατασκοπεία, σασπένς… σε μέγεθος μεγαλύτερο από τη ζωή, σε μια από τις πιο απολαυστικές ταινίες του Χίτσκοκ, που όρισε το ύφος της αμερικάνικης περιόδου του.”

Σημειώνουμε ότι στην ταινία μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο Χανιώτης ηθοποιός Αλέξης Μινωτής που την περίοδο δημιουργίας της ταινίας βρίσκεται στην Αμερική και συμμετέχει σε μια σειρά από ταινίες.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου ακολουθεί η ξεκαρδιστική κωμωδία μυστηρίου Murder By Death (Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο) του Ρόμπερτ Μουρ: “Ένα all-star cast που ξεκινά από τον Τρούμαν Καπότε και δεν τελειώνει στον Πίτερ Σέλερς, στη θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Μουρ από το 1976, που χαρακτηρίζεται από τη χαρισματική πένα του Νιλ Σάιμον και την πεισματική της στάση να μην πάρει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά.”

CFF Club – Summer Edition
Θερινός Κινηματογράφος “Κήπος”

Συνάντηση 1η
Τετάρτη 7 Ιουλίου: Notorious
Πέμπτη 8 Ιουλίου: Murder By Death

Όλες οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 21:15
Γενική Είσοδος 5 €
(Οι κάτοχοι Κάρτας Φίλων μπορούν να κάνουν χρήση της.)

Παρακαλούμε να κάνετε κράτηση θέσης ΕΔΩ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ