20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Δεν έχουν οχήματα να κινηθούν στις Διευθύνσεις Δασών – Οργή από τους πολίτες

Ημερομηνία:

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και με ορατό ακόμα και τον κίνδυνο λουκέτου, παρουσιάζουν οι Διευθύνσεις Δασών και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Την ώρα που καθημερινά στην ενδοχώρα του Ηρακλείου αλλά και σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης Κρήτης, αυξάνονται τα περιστατικά παράνομης υλοτόμησης, κλοπής ελαιοκάρπου και κάθε είδους παραβατικών συμπεριφορών, οι διευθύνσεις δασών, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες πολιτών από περιοχές της ενδοχώρας σύμφωνα με τις οποίες όταν τηλεφωνούν για να κάνουν μία καταγγελία, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι υπάρχει μόνο ένα όχημα της υπηρεσίας προκειμένου να κινηθεί και να ελέγξει τα καταγγελλόμενα.

Κι αν κάνεις αναλογιστεί ότι καθημερινά, τουλάχιστον 30 καταγγελίες κατά μέσο όρο φτάνουν στη Διεύθυνση Δασών, το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο έντονο.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Δασολόγο, Μαρία Κοζυράκη, το πρόβλημα υποστελέχωσης των διευθύνσεων δασών ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2021 όταν μετά τις μεγάλες πυρκαγιές, άρχισε η καθετοποίηση τους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα να “φύγουν” από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το καλοκαίρι του 2022 να υπαχθούν πλήρως στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ήταν σαν να έβγαλαν ένα σημαντικό κομμάτι από το στράτευμα και να το πέταξαν” σχολίασε χαρακτηριστικά η κυρία Κοζυράκη.

Την ίδια ώρα μάλιστα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, Δασολόγοι στην Κρήτη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον μέσω κινητικότητας να φύγουν από τις Διευθύνσεις Δασών και να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία.

Παντού τα ίδια…

Ίδια είναι η κατάσταση και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης με το Λασίθι και το Ρέθυμνο να αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Κρήτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι μεγάλο.

Τέλος με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 3-4 χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενώ όπως είπε “ούτε τα παλιά αυτοκίνητα επισκευάστηκαν ούτε ήρθαν τα καινούργια” και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ