Κρήτη: Χριστούγεννα στο νοσοκομείο για πάνω από 1.100 ασθενείς

Κανένα σχόλιο

Χριστούγεννα σήμερα και οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θα τα περάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αφήνοντας για λίγο πίσω εργασία και υποχρεώσεις. Δυστυχώς όμως δεν είναι για όλους το ίδιο καθώς υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά στην οικογένειά τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Και δεν πρόκειται για εργαζόμενους σε νευραλγικά πόστα και υπηρεσίες που απαιτούν την παρουσία τους ακόμη και αυτές τις μέρες. Πρόκειται για ανθρώπους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με διάφορα προβλήματα υγείας. Σε επίπεδο Κρήτης σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων νοσηλεύονται συνολικά 1.176 άτομα στα νοσοκομεία, με διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά με σοβαρότερα και άλλοι με λιγότερο σοβαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται συνολικά 454 ασθενείς, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο 213 ενώ 324 ασθενείς νοσηλεύονται στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων.

"Sponsored links"

Στο Ρέθυμνο το νοσοκομείο φιλοξενεί συνολικά 97 νοσηλευόμενους. 51 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ενώ τέλος σε Σητεία, Ιεράπετρα και Νεάπολη νοσηλεύονται 13, 16 και 8 ασθενείς αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές. Συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται συνολικά 33 άτομα ενώ στην παθολογική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 22.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι η κλινική με τους περισσότερους ασθενείς στο Βενιζέλειο είναι η Καρδιολογική με 33 άτομα να νοσηλεύονται ενώ 29 ασθενείς νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live