Λυτρωτική η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν3869/10 για ζευγάρι στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, απευθύνθηκε ζευγάρι οφειλετών με δύο δάνεια, όπου, o ένας είναι πρωτοφειλέτης και ο δεύτερος εγγυητής  με συνολική οφειλή σε 2 τράπεζες που ανέρχεται στο ποσό των 463.160 ευρώ.
Οι οφειλέτες, με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχαν, δυνάμει του με αριθμό  569//09-10-2013 πρακτικό του Ειρηνοδικείου Χανίων, την προσωρινή υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως αυτός τροποποιήθηκε, αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης και διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας των αιτούντων.
Απαγορεύει δε, για δύο έτη, σε ένα από τους πιστωτές, να παρακρατά οποιοδήποτε ποσό, από το λογαριασμό των οφειλετών που είναι προορισμένος για την καταβολή μισθών και συντάξεων, πλην του ποσού που αντιστοιχεί στη δόση που ορίζεται κατά τη ρύθμιση.
Ορίζει μηνιαία καταβολή για τον πρωτοφειλέτη το ποσό των 101 ευρώ.
Σε περίπτωση που ο πρωτοφειλέτης καταστεί υπερήμερος, ο εγγυητής θα κληθεί μετά από έγγραφη ενημέρωση των πιστωτικών ιδρυμάτων, να εξυπηρετήσει το ως άνω μηνιαίο ποσό της δόσης.
Το δικαστήριο επιτρέπει στους αιτούντες – χωρίς να τους υποχρεώνει – να μην καταβάλλουν δύο δόσεις το χρόνο, κατά τους μήνες των εορτασμών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Καλούμε τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός ΤΕΤΑΡΤΗΣ  ώρες 10.30 – 13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 18.30 – 21.00 ή να επικοινωνήσουν μαζί μας:
Δ/νση: ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 68,  731 00 ΧΑΝΙΑ
Τηλ. : 2821086245
Φαξ : 2821086245
e-mail: chania.peeke@gmail.com
www.eeke.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις