Με εγκύκλιο Θεοχάρη από το 2014, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φόρο για ανείσπρακτα εισοδήματα

Κανένα σχόλιο
Άσχημα νέα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Τι προβλέπει εγκύκλιος, που εξέδωσε η ΓΓΔΕ για την φορολογία των εισοδημάτων από ακίνητη περιουσία

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr με εγκύκλιο του πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Θεοχάρη από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στην εφορία.

Το μέτρο αυτό επέτρεπε στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν εισπράξει τα ενοίκια απο μισθωτές να εκχωρήσουν το δικαίωμα είσπραξης στην εφορία και να απαλλαγούν  από την υποχρέωση δήλωσής τους στην φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα πρέπει φέτος να τα δηλώσουν στην φορολογική δήλωση σαν να τα έχουν εισπράξει. Ετσι ακόμη κι αν δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια θα φορολογηθούν γι’ αυτά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 11% όπως ορίζει ο ΚΦΕ.

"Sponsored links"

Έτσι το 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στα εκκαθαριστικά τους φόρους για τα εισοδήματα του 2014 από ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει ποτέ και με την κατάσταση αυτή την στιγμή στην κτηματαγορά δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο για το πως θα φορολογηθούν τα ενοίκια

news247.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live