14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέες αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από το τσιμέντωμα στην Ακρόπολη | Φωτός

Ημερομηνία:

Σοκαριστικές είναι οι νέες εικόνες με το τσιμέντο στην Ακρόπολη, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και δυστυχώς αποτυπώνουν ότι το οικοδομικό αυτό υλικό έχει απλωθεί γύρω από τον Παρθενώνα αλλά και ανάμεσα στα μνημεία, με αποτέλεσμα να χάνεται η αίσθηση του βράχου.

Στον αρχαιολογικό χώρο, που επαναλειτουργεί από Δευτέρα για τους επισκέπτες, ανέβηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Οι αρχαιολόγοι έβγαλαν μάλιστα εισιτήριο ελευθέρας αφού η σχετική άδεια αυτοψίας δεν τους δόθηκε ποτέ, παρότι είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα απ’ τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Ωστόσο, η αυτοψία τότε ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας όπως είχε ειπωθεί στους εκπροσώπους του ΣΕΑ.

Facebook / Δέσποινα Κουτσούμπα

Να όμως τώρα που ήρθε η ώρα, ειδικοί επιστήμονες και μη να μπορούμε να ανηφορίσουμε στην Ακρόπολη και να δούμε από κοντά τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και πολλές ενστάσεις απ’ τους ειδικούς αλλά και από το κοινό.

Facebook/ Δέσποινα Κουτσούμπα

Χαρακτηριστικές των αποκρουστικών παρεμβάσεων με τσιμέντο στην Ακρόπολη είναι και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook η ομάδα Αθηνολόγιο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...