Ν. Χουντής σε Κομισιόν: “Θα επιστραφούν στην Ελλάδα τα χρωστούμενα από τις υπεραξίες των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα ή θα μας εκβιάζετε για τη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων;”

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αναδεικνύει τον ωμό εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δανειστών της Ελλάδας, οι οποίοι ενώ οφείλουν και έχουν δεσμευθεί να επιστρέφουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα τις υπεραξίες των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης, αρνούνται με το «έτσι θέλω» να επιστρέψουν ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής .

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, αφού μνημονεύει τις αποφάσεις του Eurogroup στις 21/02/12, 27/11/12, 13/12/12, στις οποίες “τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να μεταφέρουν στην Ελλάδα τις υπεραξίες που δημιουργούν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν η ΕΚΤ (SMP) και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες (ANFA)”, σημειώνει ότι, “μέχρι σήμερα, οι συγκεκριμένες επιστροφές κερδών πραγματοποιούνται με ακανόνιστο τρόπο από την πλευρά των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, δημιουργώντας κάθε φορά ένα σημαντικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό, που πολλές φορές μεταφράζεται σε νέα δημοσιονομικά μέτρα για τους Έλληνες πολίτες”.

Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας ζητά πληροφορίες σχετικά με την “ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων που αγοράστηκαν από την ΕΚΤ (SMP) και τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες (ANFA), από το 2010 μέχρι σήμερα”, “τα κέρδη που έχουν καταγραφεί…(και)… το υπόλοιπο που οφείλεται να επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο, ανα Κεντρική Τράπεζα”. Ζητά επίσης, από την Κομισιόν να τον ενημερώσει εάν “Υπαρχει απόφαση ευρωπαϊκού οργάνου που δεν επιτρέπει την επιστροφή των ανωτέρω κερδών στην Ελλάδα ή είναι στη διακριτική ευχέρεια των Εθν.ΚΤ”.

"Sponsored links"

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέλος των Θεσμών των Δανειστών, εάν “Υπάρχει η πρόθεση να επιστραφούν αμεσα οι εκκρεμούσες εισπράξεις από τα SMPs και τα ANFAs ή αν σκοπεύει η Κομισιόν, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς, να εκβιάζουν την Ελλάδα, μέσω του χρηματοδοτικού κενού, για τη λήψη σκληρότερων μέτρων”.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup στις 21/02/12, 27/11/12, 13/12/12, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να μεταφέρουν στην Ελλάδα τις υπεραξίες που δημιουργούν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν η ΕΚΤ (SMP) και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες (ANFA).

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι συγκεκριμένες επιστροφές κερδών πραγματοποιούνται με ακανόνιστο τρόπο από την πλευρά των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, δημιουργώντας κάθε φορά ένα σημαντικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό, που πολλές φορές μεταφράζεται σε νέα δημοσιονομικά μέτρα για τους έλληνες πολίτες.

Ερωτάται η Κομισιόν:

α) Ποια είναι η ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων που αγοράστηκαν από την ΕΚΤ (SMP) και τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες (ANFA), από το 2010 μέχρι σήμερα, πόσα είναι τα κέρδη που έχουν καταγραφεί και ποιο είναι το υπόλοιπο που οφείλεται να επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο, ανα Κεντρική Τράπεζα;

β) Υπαρχει απόφαση ευρωπαϊκού οργάνου που δεν επιτρέπει την επιστροφή των ανωτέρω κερδών στην Ελλάδα ή είναι στη διακριτική ευχέρεια των Εθν.ΚΤ;

γ) Υπάρχει η πρόθεση να επιστραφούν αμεσα οι εκκρεμούσες εισπράξεις από τα SMPs και τα ANFAs ή σκοπεύει η Κομισιόν, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς, να εκβιάζουν την Ελλάδα, μέσω του χρηματοδοτικού κενού, για τη λήψη σκληρότερων μέτρων;

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live