17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“Tο πάμε κι όπου βγει δε βγαίνει πουθενά”: Ξανά στους δρόμους οι Χανιώτες για Δικαιοσύνη και Ασφάλεια | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Για ακόμη μια φορά οι Χανιώτες έδωσαν δυναμικό παρών στους δρόμους. Αυτή τη φορά στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ που όμως ενσωμάτωσε και αιτήματα που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη.

Το αγωνιστικό παρών έδωσαν εργάτες πολλών κλάδων, αγρότες, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, αλλά και φοιτητές, μαθητές, ενεργοί πολίτες, μέλη κινημάτων, εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών κομμάτων.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αγορά απεύθυναν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Χανίων και από τα σωματεία Διανομέων Ντελίβερι «Ιωσήφ Σαριδάκης, του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείου Επισιτισμού, Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος ΠΚ Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ,, ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων , Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων, οι Συνταξιούχοι Δημοσίου Ν. Χανίων, η Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων ,Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών Ν. Χανίων, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Χανίων .

Η συγκέντρωση μπορεί να μην έφτασε το μέγεθος της ιστορικών διαστάσεων κινητοποίησης της Τετάρτης 8ης Μαρτίου όμως ήταν σίγουρα μεγάλη.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, ακολούθησε όλους τους κύριους δρόμους των Χανίων και κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Το σύνθημα που κυριάρχησε είχε σχέση με τα Τέμπη:

"google ad"

  • “Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή”

Όμως ακούστηκαν και συνθήματα που συνέδεαν το έγκλημα στα Τέμπη με την κοινωνική πραγματικότητα:

  • “Tο πάμε κι όπου βγει δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά”

και

  • “Διαλύουν σπίτια, γκρεμίζουνε ζωές, του κέρδους το κυνήγι γεννά καταστροφές”

Η πορεία κατέληξε στην περιφέρεια όπου μίλησε ο Φώτης Ρηγανάκος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι : «τούτη εδώ η μαxή για μας είναι η αρχή… συνεχίζουμε…κλιμακώνουμε…δεν περιμένουμε σωτήρες, ούτε κυβερνητικές αλλαγές και εναλλαγές…Ένα
σύνθημα πρέπει να μας ενώνει ο λαός θα σώσει το λαό»

Σημειώνουμε ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική ενώ δεν υπήρξαν επεισόδια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...