Πάγκαλος και Άμεση Δημοκρατία

Κανένα σχόλιο

Είπε ο συνταξιούχος πλέον πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος στην “πρωινή ενημέρωση”της “Δ.Τ” επιχειρηματολογώντας υπέρ της έμμεσης δημοκρατίας ότι τότε που είχε εκλεγεί πρόεδρος της κοινότητας Απειράνθου Νάξου ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε τους κατοίκους και τους είπε ότι “εγκαθιδρύει” άμεση δημοκρατία και ότι μαζί θα συναποφασίζουν για τα προβλήματα της κοινότητας.Την πρώτη φορά πήγαν οι περισσότεροι, την δεύτερη λιγότεροι, την τρίτη ελάχιστοι. Του λέει τότε κάποιος δημότης¨ “Εμείς Μανώλη σας ψηφίσαμε για να μας λύσετε τα προβλήματα όχι για να τα λύσουμε μόνοι μας. Αλλιώς δεν χρειαζόταν εκλογές.”
Προφανώς δεν γνώριζε ο κάτοικος της Απειράνθου ότι είχε μεγαλουργήσει στην Αθήνα η πρώτη άμεση δημοκρατία του κόσμου , και ότι αρκετοί αριστεροί δήμοι στην Ευρώπη έχουν καθιερώσει την δημοκρατική συμμετοχή στον δημοτικό προϋπολογισμό.
Η γιαγιά μου, έλεγε μια παροιμία¨ “το παιδί και το οζό {ζώο} παιδί μου όπως το μάθεις.”
Στην σύγχρονη εποχή της νεωτερικότητας στην αστική δημοκρατία έχει καθιερωθεί η κυβέρνηση ενός κράτους να εκτελείτε δια αντιπροσώπων.
Όταν ο πολίτης ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια και μετά παρακολουθεί την πολιτική ζωή από τις εικόνες της τηλεόρασης στον καναπέ, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει από την μία ημέρα στην άλλη.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live