Πλήθος συλληπητήριων τηλεγραφημάτων από φορείς της Κρήτης για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Κανένα σχόλιο

Με ανακοινώσεις και ψηφίσματα φορείς και αρχές της Κρήτης αποχαιρετούν τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

“Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια έναν σπουδαίο Έλληνα πολιτικό με συμβολή στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα.Ο Κάρολος Παπούλιας, ως Υπουργός την Εξωτερικών και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπηρέτησε τα συμφέροντα της Ελλάδας με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Ως Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”

"Sponsored links"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Ελληνικού Δημόσιου Βίου. Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τη χώρα από υψηλά αξιώματα και υπερασπίστηκε τη δημοκρατία σε δύσκολες περιόδους, με συναίσθηση του καθήκοντος, αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, επάρκεια και πατριωτισμό. Τον αποχαιρετούμε σήμερα με ιδιαίτερη συγκίνηση», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης 

“Σήμερα, η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια μιας κορυφαίας προσωπικότητας, ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα που άφησε το προσωπικό του στίγμα στην εγχώρια πολιτική σκηνή και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και συνέπεια το αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, από κάθε θέση ευθύνης που του ανατέθηκε.

Με θλίψη λέμε σήμερα το τελευταίο αντίο στον παθιασμένο Δημοκράτη Αγωνιστή, στον Υπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης:

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε, σε όλη του τη διαδρομή, ένας γενναίος και βαθιά δημοκράτης άνθρωπος, ένας οραματιστής πατριώτης, ένας μαχητής υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης κι ένας ευπατρίδης πολιτικός, με βαθιά γνώση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

"Sponsored links"

Ως Υπουργός Εξωτερικών, έδωσε, με διορατική ματιά και προσέγγιση, κρίσιμες και πολυεπίπεδες μάχες για να καταστεί η Ελλάδα σημαντικός πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για δύο θητείες, υπέρμαχος της εθνικής ενότητας, αποτέλεσε, με το ήθος του και την άμεμπτη διαδρομή του, ένα πρότυπο ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Για την απώλειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης

Με σεβασμό αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, έναν πολιτικό που υπηρέτησε πολλαπλώς τον δημόσιο βίο με ήθος και συνέπεια.

Γνώστης της πολιτικής, με συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση και έντονη αντιδικτατορική δράση, ανιδιοτελής, με ήπιο πολιτικό λόγο, αξιοπρέπεια και αφοσίωση στην πατρίδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη!

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας 

«Συναντήθηκε από νωρίς με την Ευθύνη. Τη σήκωσε στην πλάτη και την τίμησε σε όλη του τη διαδρομή. Για την Πατρίδα, για το Έθνος, για την Ενότητα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τα Εθνικά Ιδεώδη, την Ευρωπαίκή προοπτική. Αποφασιστικός και ουσιώδης, ρηξικέλευθος και εμβληματικός ήταν πάντα παρών σε κάθε μεγάλο Αγώνα του τελευταίου αιώνα. Τίμησε το ύπατο πολιτειακό αξίωμα με ανόθευτο, αληθινό, καθαρό λόγο, προασπιζόμενος με σθένος την ενότητα και τα εθνικά συμφέροντα. Λίγοι φεύγουν για αυτό το ταξίδι με τέτοιες αποσκευές ζωής.

Υποκλινόμαστε με δέος στο φευγιό του. Αποχαιρετούμε τον Κάρολο Παπούλια με ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Η Ελλάδα έχασε έναν πραγματικό ευπατρίδη.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: 

“Tο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας, εκλεγείς για δυο συνεχόμενες θητείες ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπηρέτησε το ύπατο αξίωμα της Πολιτείας με συνέπεια, ανεπίληπτο ήθος και υψηλό πατριωτικό αίσθημα.

Ως Υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, άνοιξε νέους ορίζοντες στην άσκηση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

Άσκησε με συνέπεια ουσιαστική και πολυεπίπεδη Εξωτερική Πολιτική και με καθοριστικές παρεμβάσεις του, συνέβαλε ώστε να καταστεί η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Για την προσφορά του στην υπηρεσία της πατρίδας μας και το ενδιαφέρον του για την προώθηση των θεμάτων, που απασχόλησαν τον Δήμο μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο με ομόφωνη Απόφασή του είχε ανακηρύξει τον Κάρολο Παπούλια σε Επίτιμο Δημότη, την 1η Δεκεμβρίου 2008, κατά τη διάρκεια της 95ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το Δημοτικό Συμβόλιο και ο Δήμαρχος Χανίων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων υπογραμμίζεται:

• Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού, Κάρολου Παπούλια.

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.

• Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Άρης Παπαδογιάννης 

«Ο Κάρολος Παπούλιας, ήταν ένας οραματιστής πολιτικός που εργάστηκε άοκνα για τα συμφέροντα, την θέση και την συνολική εικόνα της Ελλάδας, τόσο ως βουλευτής και υπουργός όσο στη συνέχεια και στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για την απώλειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live