14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Πρώτη σε θνητότητα η Ελλάδα εντός Ε.Ε.»

Ημερομηνία:

Προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα οι αριθμοί των θανάτων από Covid-19 στη χώρα, οι οποίοι αναλογικά με τα κρούσματα ξεπερνούν κατά πολύ τα αντίστοιχα νούμερα άλλων κρατών – μελών της Ε.Ε. Την τεράστια διαφορά στην αναλογία κρουσμάτων – νεκρών ανέδειξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, την ώρα που έβλεπε το φως της δημοσιότητας η αποκαλυπτική μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, την επομένη του θλιβερού ρεκόρ των 130 νεκρών σε μία μέρα, ο Στέλιος Λουκίδης τόνισε ότι έχουμε «αυξημένη θνητότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάλογη θνητότητα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ανέφερε ως παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία λέγοντας πως με 60.000 κρούσματα και μέσο όρο γύρω στα 40.000, είχε 150 νεκρούς.

Συγκρίνοντας τους 130 νεκρούς στην Ελλάδα με 5.736 κρούσματα, ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας επεσήμανε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, οι 150 νεκροί στο ΗΒ είναι πολύ λιγότεροι από τους 130 νεκρούς στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το πολύ μεγάλο ποσοστό θνητότητας από νέο κορονοϊό στη χώρα μας, ο κ. Λουκίδης την απέδωσε στο γεγονός ότι «στις κρίσιμες ηλικίες, δηλαδή στους άνω των 65 ετών, έχουμε ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί», καθώς και στην αργοπορία των ασθενών να μεταβούν σε νοσοκομείο.

Όπως τόνισε, «ένας άνθρωπος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία και έχει διαβήτη, είναι λογικό ότι κινδυνεύει πολύ περισσότερο. Το δεύτερο (αίτιο) είναι η αργοπορία για να πάει κανείς στο νοσοκομείο».

«Πολλοί άνθρωποι παραμένουν στο σπίτι περιμένοντας πράγματα που δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι ιδανικό που να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της μόλυνσης στο σπίτι, πλην των μονοκλωνικών αντισωμάτων στις συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου», επεσήμανε ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...