17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Πόρτα» στον Μπάιντεν από Σαουδάραβες και ΗΑΕ για το πετρέλαιο

Ημερομηνία:

Απορρίπτουν συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπεν αλ Ναχιάν σχετικά με τη προσφορά πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, «ο Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των de facto ηγετών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου», δήλωσαν αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ».

Η σχέση του Ριάντ με την Ουάσιγκτον έχει επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε τα ηνία η κυβέρνηση Μπάιντεν με τη Σαουδική Αραβία να ζητά από τις ΗΠΑ περισσότερη υποστήριξη για την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης όπως επίσης και νομική ασυλία για τον πρίγκιπα Μοχάμεντ στις ΗΠΑ , δήλωσαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Όπως υπενθυμίζει η WSJ, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αντιμετωπίζει πολλές αγωγές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τόσο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν όσο και ο σεΐχης των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπεν αλ Ναχιάν αρνήθηκαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Αμερικανό προέδρο ύστερα από αίτημα της Ουάσιγκτον.

«Υπήρχε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. «Η συζήτηση αυτή θα γινόταν στο πλαίσιο ενεργοποίησης του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...