Σε οδικούς άξονες των Σφακίων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Κανένα σχόλιο

Επίσκεψη σε οδικούς άξονες του δήμου Σφακίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής συνοδευόμενος από τον δήμαρχο κ . Μανούσο Χιωτάκη. Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών έργων της Περιφερειακής ενότητας Χανίων κ. Γιώργος Μπουντουράκης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης, ήταν το σημαντικό έργο της αναβάθμισης τμήματος του Κάθετου Επαρχιακού Οδικού Άξονα πριν την Χώρα Σφακίων, το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε την σημαντική πρόοδο των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε να λήξει σύντομα και η καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων και να μην επηρεαστεί η νέα τουριστική περίοδος.

Καθοριστική εξέλιξη είναι η από 11/1/2021 έγκριση του αιτήματος της Αντιπεριφέρειας Χανίων για επιπλέον πίστωση ύψους 350.000€, που θα χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου. To αίτημα υποστηρίχθηκε από την Βουλευτή Χανίων κ Ντόρα Μπακογιάννη και έγινε δεκτό από  την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Υπενθυμίζεται, πως το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.500.000€, είχε ενταχθεί σε χρηματοδότηση με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη και μετά την δημοπράτησή του το ύψος της αρχικής σύμβασης ήταν 810.000€.

"Sponsored links"

Επίσης, ο κ. Καλογερής επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στον οδικό άξονα από Χώρα Σφακίων έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, αλλά και σε τμήματα του άξονα από Βρύσες προς Ασκύφου. Κοινή διαπίστωση Αντιπεριφερειάρχη  και Δημάρχου είναι ότι έχει αναβαθμιστεί καθοριστικά το επίπεδο των επαρχιακών δρόμων του δήμου Σφακίων, ενώ με τα προγραμματιζόμενα νέα έργα ύψους 2.000.000€ θα συμπληρωθούν οι σχεδιαζόμενες και απαραίτητες επιπλέον εργασίες.

Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Σφακίων για την πρόοδο των έργων στην Θυμιανή Παναγιά, όπου θα πραγματοποιηθούν  οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις