Σπιτικές προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Αγριόχορτα με σουπιές ή μπακαλιάρο παστό
Αν δεν ξέρομε να βρούμε στα χωράφια τσιγαριαστά χόρτα, στην λαϊκή ζητάμε να μας δώσουν τσιγαριαστά χόρτα. Παίρνομε 4-5 είδη χόρτων, τα καθαρίζομε και τα πλένομε πολλά νερά, να μη μείνουν χώματα. Τα κόβομε χοντρά κομμάτια. Τα βάζομε σε τσικάλι με μιάμιση φλυτζάνα λάδι (θέλουν πολύ λάδι), ένα – δύο κρεμμύδια και μερικές σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι. Τα τσιγαρίζομε. Προσθέτομε νερό από λίγο. Στα μισά του ψησίματος ρίχνομε τις σουπιές ή τον μπακαλιάρο που τον έχομε κόψει και γλυκάνει 24 ώρες περίπου. Ψήνομε να μείνουν με το λάδι τους, έχομε βγάλει τα κουκούτσια από ελιές πράσινες και τις ρίχνομε μέσα να πάρουν όλα μαζί μια με δυο βράσεις.
Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Τον ξεπλένομε καλά, τον κόβομε και τον ξαρμυρίζομε για 24 ώρες. Αφαιρούμε τα πτερύγια και τον ραντίζομε με ούζο. Ανακατεύομε αλεύρι με μπύρα και ελάχιστο αλάτι και φτιάχνομε κουρκούτι. Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι. Καίμε λάδι, βάζομε τον μπακαλιάρο. Το λάδι πρέπει να φτάνει μέχρι τα μισά του μπακαλιάρου.

Γιουβαρλάκια
700 gr κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 1 ματσάκι μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος, μισό φλυτζάνι του καφέ λάδι, 1 φλυτζάνι του καφέ νερό, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο μαρέγκα, νερό, τρεις κρόκοι, δύο λεμόνια.
Τοποθετούμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το λάδι, 1 φλυτζανάκι νερό, ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε την μαρέγκα. Πλάθομε μπαλάκια στρογγυλά. Άλλες τα αλευρώνουν, εγώ όχι. Στην κατσαρόλα βάζομε νερό ένα λίτρο, λίγο αλάτι, το βούτυρο, 1 πατάτα κομμένη κυβάκια, 1 καρότο κομμένο κυβάκια, ένα πράσο κομμένο κυβάκια και μια σελινόριζα κομμένη το ίδιο. Όταν σχεδόν ψηθούν, ρίχνομε μέσα τα γιουβαρλάκια και αφήνομε να βράσουν σε σιγανή φωτιά 1,5 ώρα περίπου. Χτυπάμε καλά τα κροκάδια, ρίχνομε από λίγο χτυπώντας τα λεμόνια το ζουμί τους και μια κουταλιά κορνφλάουρ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί το κορνφλάουρ και συνεχίζομε να ρίχνομε από λίγο και χτυπώντας το ζουμί του φαγητού. Κατεβάζομε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνομε να χάσει μια – δυο βράσεις και ρίχνομε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα του αβγολέμονου, κουνώντας να πάει παντού. Αν δεν έχει δέσει το ξαναγυρνάμε στην φωτιά σε σιγανή, να δέσει το κορνφλάουρ.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live