Στα ύψη το καλάθι της νοικοκυράς – Σε τι ποσοστό έχουν φτάσει οι αυξήσεις

1 Σχόλιο

Όλο και πιο ακριβό γίνεται το καλάθι της νοικοκυράς, καθώς οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης έχουν πάρει την ανιούσα.

Καθημερινά πλέον οι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι οι τιμές ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ιδιαίτερα το πορτοφόλι τους.

Το θέμα αυτό απασχολεί ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με μετρήσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σημειώνεται αύξηση τιμών σε επιμέρους γαλακτοκομικά είδη, στα αυγά, στα λαχανικά κ.λπ, που κατά περίπτωση φτάνει ακόμα και το 12%.

"Sponsored links"

Παράλληλα σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), παρατηρούνται και «καμουφλαρισμένες» αυξήσεις οι οποίες οδηγούν σε ανεπίτρεπτη παραπλάνηση του καταναλωτή, όπως για παράδειγμα στα καθαριστικά, όπου η τιμή παραμένει η ίδια, αλλά μειώνεται η ποσότητα, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε άλλωστε ερώτηση επισημαίνοντας ότι έχουμε αυξήσεις σε μια περίοδο που στο σύνολο της οικονομίας παρατηρούνται ισχυρές αποπληθωριστικές τάσεις,.

Μάλιστα ο τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής, αλλά οφείλει να λάβει μέτρα προκειμένου να μην εκτοξευτούν οι τιμές βασικών αγαθών και παράλληλα να κινήσει διαδικασίες ελέγχου μέσω των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένες επιχειρήσεις προβαίνουν σε ανεπίτρεπτες πρακτικές εναρμόνισης τιμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μάλιστα τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στο καλάθι του καταναλωτή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΣΚΟΛΟΣ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020, ΠΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ $ 39.18/ΒΑΡΕΛΙ ΣΤΑ $ 71.01/ ΒΑΡΕΛΙ ΣΗΜΕΡΑ.. ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, ΑΝΩ ΤΟΥ 6%, ΠΟΥ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ….ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live