Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Γ. Λογιάδη στη βουλή για το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης της ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε στο Κοινοβούλιο η επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Λογιάδη με θέμα “Το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης της ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο, το μνημόνιο συνεργασίας με τη Scotland Yard και το άρθρο 95 του νόμου 2071/1992 περί ακούσιας νοσηλείας ψυχικά πασχόντων”.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜΕΡΑ25 κατέθεσε την ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Τσιάρα, όμως, η Κυβέρνηση απήντησε δια της Υφυπουργού Εργασίας, κυρίας Συρεγγέλα.

Ο κύριος Λογιάδης έθεσε ευθέως το ακόλουθο δίλημμα στην κυρία Συρεγγέλα και στην Κυβέρνηση, η οποία, κατά τη συζήτηση, εκπροσωπείτο από τον κύριο Βορίδη, Υπουργό Εσωτερικών:

"Sponsored links"

Ο ασθενής που εκφράζει βία, ως ψυχιατρικά πάσχων, γιατί δεν εξετάζεται λεπτομερώς και γιατί δεν νοσηλεύεται, ως αναλογεί στον ασθενή, κατά τα προβλεπόμενα του νόμου 2071/1992, αλλά οδηγείται στη φυλακή;

Ο κύριος Λογιάδης εξήρε το ρόλο της ιατρικής κοινότητας για ένα θέμα πρωτίστως ιατρικό, ενώ επανειλημμένα έθεσε ως πρωτεύον ζήτημα την ανάγκη ακριβούς εφαρμογής του νόμου 2071/1992, νόμο τον οποίον θέσπισε ο ιατρός Υπουργός Υγείας κος Σούρλας το έτος 1992, και ο οποίος δεν εφαρμόζεται.

Κατά τον κο Λογιάδη, η Κυβέρνηση, με το προκάλυμμα ενός ζητήματος ιδιαιτέρως σοβαρού, όπως είναι η βία κατά των γυναικών, για το οποίο θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα, επιχειρεί να εφαρμόσει τακτικές εκφοβισμού και καταστολής της κοινωνίας.

Έπειτα από τα “χρόνια των μνημονίων” που οδήγησαν την κοινωνία στη φτωχοποίηση και στη διάλυση του ΕΣΥ, “νέα μνημόνια με υπηρεσίες αστυνομίας του εξωτερικού” οδηγούν ασθενείς, άνευ οικονομικής και κοινωνικής ισχύος, στη φυλακή, τακτική η οποία για το ΜΕΡΑ25 δεν αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, για μια κοινωνία με τα ιδεώδη, τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, ενώ τέτοια προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την ιατρική κοινότητα (ψυχιάτρους).

 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την επίκαιρη ερώτηση

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live