15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ημερομηνία:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

H κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι απόλυσε ένα αριθμό δημοσίων υπαλλήλων:

  • 2500 χιλιάδες καθηγητές που δίδασκαν στους τομείς Υγείας Πρόνοιας & Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑ.Λ. και στις ειδικότητες Υγείας Πρόνοιας, Αισθητικής & Κομμωτικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στις ΕΠΑ.Σ. Διακόπηκε η λειτουργία των ειδικοτήτων αυτών και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί. Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς έρευνα, χωρίς σχεδιασμό.
  • 2.212 Σχολικοί Φύλακες.
    Και ο παραλογισμός: σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία της χώρας λόγω της διαθεσιμότητας και έκανε γνωστό ότι θα γίνουν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους, που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

 Πριν το τέλος του Σεπτέμβρη θα τεθούν σε διαθεσιμότητα:

  • 1.835 Υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας: γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία.
  • 3.200 Δημοτικοί Αστυνόμοι.
  • 1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό, ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος …

Αυτήν την πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, της φτώχειας και της ανεργίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, οφείλουμε να την ανατρέψουμε. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ζητάμε ένα λύκειο που θα παρέχει ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά μας και όπου δε θα αποθεώνεται ο εξεταστικός μαραθώνιος, η παπαγαλία και η εντατικοποίηση. Ένα λύκειο που δε θα σπρώχνει τους μαθητές στην παραίτηση και τη φτηνή και ανασφάλιστη εργασία από τα 15 τους χρόνια και τους γονείς στην απελπισία εξαιτίας της αδυναμίας τους να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα για τα φροντιστήρια.

Απαιτούμε δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου, χωρίς οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς, που θα παρέχει στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για επαγγελματική αποκατάσταση και κοινωνική καταξίωση και ταυτόχρονα θα ευνοεί την κριτική σκέψη και την ανάπτυξη ενός δημιουργικού πνεύματος, συνεργασίας και όχι ατομισμού, ώστε να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Απαιτούμε επίσης δωρεάν, πλήρη και ποιοτική δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και δημοτικές υπηρεσίες.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος. Δεν είμαστε αριθμοί σε ένα σχεδιασμό επί χάρτου ούτε δημιουργήσαμε εμείς την κρίση τους.

Ήρθε πλέον η ώρα να αντισταθούμε.

Ως γονείς κι εργαζόμενοι δε συμπαραστεκόμαστε απλώς στον αγώνα των καθηγητών. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!

Καλούμε όλον το λαό, εργαζόμενους και ανέργους, μαθητές και γονείς, νέους και συνταξιούχους, σε κοινό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε επίσης την Ομοσπονδία μας, ΠΟΕ-ΟΤΑ, να δημιουργήσει κοινό μέτωπο αντίστασης, με συνεχείς απεργίες, ώστε ούτε οι Σχολικοί Φύλακες, ούτε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος να βρεθεί σε διαθεσιμότητα και να απολυθεί. Την καλούμε τέλος να συντονίσει τον αγώνα μαζί με άλλες ομοσπονδίες (Εκπαιδευτικών, Νοσοκομειακών, Εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, στα Υπουργεία κ.α.). Όλη η κοινωνία, ενωμένη, να διεκδικήσει επιτέλους ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας!

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...