Συντονισμός δράσεων αντιπυρικής προστασίας από το δήμο Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων αντιπυρικής προστασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ώστε να κυλήσει ομαλά η αντιπυρική περίοδος, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Δραπανιά, υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Εμμ. Ξυπολιτάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και πιο συγκεκριμένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου, το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, τη Λιμενική Αρχή Κισσάμου, το Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κισσάμου ενώ συμμετείχε επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Χανίων, κ. Ι. Βερυκοκίδης καθώς και αρκετοί Πρόεδροι συμβουλίων Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κισσάμου.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου κ. Εμμ. Ξυπολιτάκης «στόχος μας είναι να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα αλλά και να υπάρξει προγραμματισμός σε επίπεδο εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές. Θεωρούμε αναγκαία την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και την ετοιμότητα όλων των αρχών που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χρέος όλων είναι να συνδράμουν αποφασιστικά  ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των προληπτικών μέτρων για  να αποφύγουμε τις συνέπειες των πυρκαγιών και να προστατευτούν οι πολίτες και οι περιουσίες τους».

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • η ανάγκη εφαρμογής των Πυροσβεστικών Διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 7 της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005 για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.
  • η σημασία τήρησης των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από το Δήμο, όπου αυτό είναι εφικτό, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.
  • ο μηχανικός εξοπλισμός του Δήμου Κισσάμου θα βρίσκεται σε ετοιμότητα να διατεθεί στην εστία πιθανής πυρκαγιάς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.
  • για τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας θα γίνεται έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πυροπροστασίας και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών από την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και ιδίως τις ημέρες υψηλού κινδύνου.
  • όταν ο κίνδυνος για την περιοχή του Δήμου Κισσάμου για το επόμενο 24ωρο βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς εκτιμάται από πολύ υψηλός (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5), θα τίθεται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ο ανθρώπινος και μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου σε εφαρμογή του άρθρ. 2 παρ. 4α του Ν. 3013/2002.
  • οι πρόεδροι των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων μαζί με τους εθελοντές πυροπροστασίας οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία εφόσον αντιληφθούν πυρκαγιά, καθώς και να παρευρίσκονται κοντά της σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή τους, σύμφωνα και με το άρθρο 82 του Ν. 3852/2010 όπου ορίζει ότι ο κάθε πρόεδρος της Δημοτικής/Τοπικής Κοινότητας είναι υπεύθυνος της ομάδας πυρασφάλειας της περιοχής του.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις