15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για το νομοσχέδιο για τα κλαρκ: “Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών”

Ημερομηνία:

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων με ανακοίνωση του καταγγέλει «την προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης που με συνεχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργεί ανάπτυξη μόνο για τους Ισχυρούς, αγνοώντας τις ανάγκες και τις ζωές των Εργαζομένων! Ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Γεωργιάδης έχει φέρει σχέδιο νόμου στην Βουλή κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων!».

Όπως αναφέρει, το νομοσχέδιο «θέλει να δώσει την δυνατότητα στους εργοδότες πάνω στα μηχανήματα έργου κλαρκ ανυψωτικής δύναμης μέχρι 2,5 τόνους να βάζουν όποιον επιθυμούν αυτοί! Θέλει να καταργήσει επαγγελματικά καθήκοντα και επαγγελματικά δικαιώματα σε μία συγκεκριμένη κατηγορία χειριστών αυτή των κλαρκ, μία ειδικότητα άκρως επικίνδυνη που μετρά εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και δεκάδες νεκρούς!».

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο πρόκειται για «ανευθυνότητα του Υπουργού πλέον με αυτή την νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανευθυνότητα αλλά σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου!

Θεωρούμε σκόπιμο να επισημανθεί στον Υπουργό πως είναι διαφορετικό πράγμα ο χειριστής ηλεκτρονικού υπολογιστή από των χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος. Είναι και οι δύο χειριστές αλλά με ουσιώδεις και σημαντικές διαφορές».

Καταγγέλει «την πολτοποίηση της ειδικότητας 2 (χειριστής κλαρκ) και την πλήρως απελευθέρωσή της, με τον χειρισμό αυτών των επικίνδυνων μηχανημάτων πλέον να διενεργείται από ανειδίκευτους εργάτες!» και ζητά από «την Κυβέρνηση για την απόσυρση του άρθρου 75 του Σχεδίου Νόμου» και από τους Βουλευτές των Χανίων «να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική νομοθετική ρύθμιση, που θα δημιουργήσει εκατόμβες νεκρών και στρατιές ανέργων!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...