Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για το νομοσχέδιο για τα κλαρκ: “Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών”

Κανένα σχόλιο

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων με ανακοίνωση του καταγγέλει «την προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης που με συνεχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις δημιουργεί ανάπτυξη μόνο για τους Ισχυρούς, αγνοώντας τις ανάγκες και τις ζωές των Εργαζομένων! Ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Γεωργιάδης έχει φέρει σχέδιο νόμου στην Βουλή κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων!».

Όπως αναφέρει, το νομοσχέδιο «θέλει να δώσει την δυνατότητα στους εργοδότες πάνω στα μηχανήματα έργου κλαρκ ανυψωτικής δύναμης μέχρι 2,5 τόνους να βάζουν όποιον επιθυμούν αυτοί! Θέλει να καταργήσει επαγγελματικά καθήκοντα και επαγγελματικά δικαιώματα σε μία συγκεκριμένη κατηγορία χειριστών αυτή των κλαρκ, μία ειδικότητα άκρως επικίνδυνη που μετρά εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και δεκάδες νεκρούς!».

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο πρόκειται για «ανευθυνότητα του Υπουργού πλέον με αυτή την νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανευθυνότητα αλλά σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου!

"Sponsored links"

Θεωρούμε σκόπιμο να επισημανθεί στον Υπουργό πως είναι διαφορετικό πράγμα ο χειριστής ηλεκτρονικού υπολογιστή από των χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος. Είναι και οι δύο χειριστές αλλά με ουσιώδεις και σημαντικές διαφορές».

Καταγγέλει «την πολτοποίηση της ειδικότητας 2 (χειριστής κλαρκ) και την πλήρως απελευθέρωσή της, με τον χειρισμό αυτών των επικίνδυνων μηχανημάτων πλέον να διενεργείται από ανειδίκευτους εργάτες!» και ζητά από «την Κυβέρνηση για την απόσυρση του άρθρου 75 του Σχεδίου Νόμου» και από τους Βουλευτές των Χανίων «να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική νομοθετική ρύθμιση, που θα δημιουργήσει εκατόμβες νεκρών και στρατιές ανέργων!».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live