Τ. Βάμβουκας: Η αξιοποίησή του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου ένα από τα μεγαλύτερα “projects” του δήμου μας

Κανένα σχόλιο

O τέως δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου, στο δήμο Χανίων.

Με αφορμή τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά ότι η δημοτική αρχή μπορεί να υπολογίζει στην στήριξη τόσο της παράταξής μας όσο – είμαι βέβαιος – και όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες υπαναχωρήσεις και να αποδοθεί αυτό στην κοινωνία των Χανίων. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας ήδη από το 1952, στην υλοποίηση του οποίου έχουμε φτάσει πολύ κοντά.

Θεωρώ ότι το θέμα έχει ήδη καθυστερήσει, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια όπως προέβλεπε η συμφωνία που υπογράψαμε, θα έπρεπε να είχε πλήρως εκκενωθεί ο χώρος και να είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραδοθεί στον δήμο και να ξεκινήσει η αξιοποίησή του.
Ως δημοτική αρχή το θέσαμε εξαρχής στις προτεραιότητές μας και εργαστήκαμε εντατικά και συστηματικά γι΄ αυτό.

"Sponsored links"

Χρειάστηκε να υπερνικήσουμε πολλές δυσκολίες, να κάμψουμε πλήθος αντιρρήσεων και να ξεπεράσουμε παγιωμένες δυσπιστίες για να φτάσουμε στην υπογραφή της συμφωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον Απρίλιο του 2019, με την οποία επικυρώθηκε η απόδοσή του στρατοπέδου στον Δήμο Χανίων και ξεκίνησε η μετεγκατάστασή του στην Αγιυά.

Η αξιοποίησή του το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα “projects” του δήμου μας και θα καλύψει μεγάλες ανάγκες της πόλης όπως πρασίνου, υπόγειου πάρκινγκ, χώρων αθλητισμού, δομών κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτισμού κλπ.

Σε όλη αυτή την πορεία κρατούσαμε ενήμερο το Δημοτικό Συμβούλιο και προτρέπω την δημοτική αρχή να πράξει το ίδιο και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα επιτύχουμε τον σκοπό τον οποίο έχουμε θέσει εξαρχής.

Για εμάς, τον «Δήμο Ενεργών Πολιτών» και για εμένα προσωπικά αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της θητείας μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την υλοποίηση της συμφωνίας που πετύχαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live