19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Φωτιά στη Σύνοδο του ΕΛΚ στην Κρήτη βάζουν οι δηλώσεις Βέμπερ για Μπερλουσκόνι

Ημερομηνία:

Τον είχε αποκαλέσει ως «θεματοφύλακα της φιλοευρωπαϊκής πολιτικής στην Ιταλία»! «Η Forza Italia δεν είναι ο συνεργάτης που θεωρούμε σωστό», δήλωσε ο επικεφαλής της CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Η σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων κεντροδεξιών του ΕΛΚ στην Κρήτη έχει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιείται στον απόηχο της εκλογικής νίκης της νεοφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι και βεβαίως της αποχής στην Ιταλία.

Και έχει ενδιαφέρον, διότι ο κ. επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχηματισμού Μ. Βέμπερ, πιθανότατα χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν, έσπευσε προεκλογικά να επαινέσει δημόσια τον Μπερλουσκόνι ως «θεματοφύλακα της φιλοευρωπαϊκής πολιτικής στην Ιταλία». Μία παρέμβαση, που μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα, φαντάζει διπλά ατυχής, αφού το «Forza Italia» του Μπερλουσκόνι πήρε μόλις το 8% των ψήφων και είναι το πιο αδύναμο από τα τρία κόμματα της δεξιάς συμμαχίας. Και που όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο από τα αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά και από το ίδιο το κόμμα.

«Η Forza Italia δεν είναι ο συνεργάτης που θεωρούμε σωστό», δήλωσε ο επικεφαλής της CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ. «Δεν είναι καθήκον του ΕΛΚ και των αστικών κομμάτων να υποστηρίζουν δεξιές εξτρεμιστικές κυβερνήσεις, αυτό δεν είναι καθήκον μας», πρόσθεσε. Στην Κρήτη, θα βρεθούν σήμερα και αύριο περίπου 200 σύνεδροι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, μέλος της οποίας, σημειωτέον, είναι και η Forza Italia. Τις εργασίας της διήμερης Συνόδου θα ανοίξει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Οσο για το μενού; Το κυρίως γεύμα θα έχει την ακροδεξιά και την αγωνία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την επέλασή της στα δικά της εδάφη…

Ε.Τ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...