20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: 24 άτομα στο εδώλιο στις 2 Σεπτέμβρη για την υπόθεση του γηροκομείου, μεταξύ αυτών και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης

Ημερομηνία:

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων θα καθίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου 24 συνολικά άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Εντύπωση προκαλεί η απουσία του ονόματος του νυν Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, η οποία πιθανώς οφείλεται σε διαφορετικές κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Καλογερής διεύρυνε την άδεια λειτουργίας της μονάδας από 16 σε 46 κλίνες, παρά του γεγονότος ότι η προηγουμενη άδεια είχε λήξει και δε μπορούσε να επεκταθεί ή να τροποποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αγνόησε όσα είχε αναφέρει μέλος της τριμελούς επιτροπής ελέγχου της μονάδας περί σοβαρότατων παραβάσεων ενω δε σφράγισε τη δομή αν και γνώριζε τις κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος των ιδιοκτητριών της δομής.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση και μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και οι ιδιοκτήτριες της δομής και ο γιατρός, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού.

Υπενθυμίζεται ότι το γηροκομείο στα Χανιά συνεχίζει να λειτουργεί με περίπου 30 τρόφιμους, ενώ άλλαξε τον διακριτικό του τίτλο από «Αγία Σκέπη» σε «Ευ Ζην Care».

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί τέσσερα συνολικά άτομα.

Στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από μία μαραθώνια διαδικασία προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες (μάνα και κόρη), ο ψυχίατρος του γηροκομείου και ο γενικός γιατρός. Τρεις νοσηλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ έκαστος αλλά και με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς τους ανακλήθηκε και η άδεια εργασίας.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για μία «υπόθεση σκευωρίας» που αναμένεται να αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...