19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ως εδώ! Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Για να μην μπει η κοινωνία στον γύψο!” – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων μετά τα περιστατικά αστυνομικής βίας εις βάρος πολιτών αλλά και διαδηλωτών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτιου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

ΩΣ ΕΔΩ!  ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!

Τρίτη 9/3, 18:00 συλλαλητήριο πλ. Αγοράς

 Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην Ν. Σμύρνη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.

Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1.000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η πολιτική της (εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

  • Να αποσυρθούν οι άδικες και ψεύτικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 κατοίκους της Ν Σμύρνης!
  • Να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των «οργάνων της τάξης» που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους!
  • Η αστυνομία να πάψει  να συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής!

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ      

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...