21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ανοικτή επιστολή Ταξίαρχου (Ι) Π.Α. ε.α. Π. Τσιριγώτη προς την καγκελάριο Γερμανίας κ. Μέρκελ

Ημερομηνία:

κ. ΜΕΡΚΕΛ,

…Το 1988, ο τότε Πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας κ. RICHARD VON WEIZSACKER, αυτός ακριβώς που με αφορμή την 40η Επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε δηλώσει πως: «Όποιος δεν θέλει να θυμάται την απανθρωπιά, γίνεται πάλι ευπρόσβλητος σε νέους κινδύνους» είχε έλθει στην ΚΡΗΤΗ/ΧΑΝΙΑ και μεταξύ άλλων επεσκέφθη και το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (NAMFI) όπου του παρετέθη δεξίωση προς τιμή του και ήσαν παρόντες και ο τότε Πρόξενος της Δ. Γερμανίας κ. ΤΣΙΡΙΝΤΑΝΗΣ και ο εκπρόσωπος της Δ. Γερμανίας στο ΠΒΚ ΑΣΜΧΟΣ WAGNER και διάφοροι άλλοι Πολιτικοί εκπρόσωποι από τα Χανιά και Αξιωματικοί εκπρόσωποι των ΗΠΑ – ΒΕΛΓΙΟΥ – ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ.

Τότε, σαν οικοδεσπότης της Μονάδας μου (ΠΒΚ), καλωσόρισα τον Πρόεδρο της Δ. Γερμανίας κ. WEIZSACKER και του είπα ότι εύχομαι μ’ όλη μου την καρδιά να δει επί των ημερών του να γκρεμίζεται το «ΤΕΙΧΟΣ του ΑΙΣΧΟΥΣ» στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ και αν ξαναενώνονται οι δύο Γερμανίες σε μια.

Ο κ. Πρόεδρος ξαφνιάστηκε με μια τέτοια ευχή, έστω και έξω από κάθε πρωτόκολλο, και με ρώτησε επί λέξει γιατί το λέω αυτό και του απάντησα πως έτσι αισθάνομαι κι αυτό το εύχομαι εκ βαθέων (ντε προφούντις) για τον Πολιτισμό και την Ελευθερία και την Ιστορία και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

…και δεν πέρασε πολύ καιρός και γκρεμίστηκε το «ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ» στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ κι ένοιωσα τόση χαρά στην ψυχή μου, κι όπως έτυχε να βρεθώ εκείνο τον καιρό στην Γερμανία, τα μάτια μου δεν χόρταιναν να βλέπουν τους τότε Ανατολικό – Γερμανούς που ξανάτρεχαν ΛΕΥΤΕΡΟΙ πάνω κάτω στην Πατρίδα τους.

…και πέρασε κι άλλος καιρός κι ήλθε η ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ‘κλεινε στην αγκαλιά της την ΚΥΠΡΟ, ένα χώρο γεμάτο ιστορία και Πολιτισμό και Μαρτυρικές Ιστορίες και Θυσίες, ένα μικρό χώρο που  κατακερματισμένος κατόρθωνε με Περηφάνια και Γενναιότητα να επιβιώνει.

…και χάρηκα τόσο πολύ και γι’ αυτό, επειδή θεωρούσα ότι με το Κύρος και την Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θ’ άρχιζε μια νέα εποχή Ευνομίας κι Ευτυχίας που θα γινόταν μοντέλο και παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

…κι όμως εξηπατήθην και είδα με πόνο την παντοδύναμη Γερμανία αντί να παρεμβαίνει αμέσως στην μαύρη ιστορία της Κύπρου και να ζητά αμέσως και απ’ όλους απόλυτη υπακοή κι εφαρμογή, τουλάχιστον στις Αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και να κάνει προσεκτικούς όσους διαταράσσουν της Διεθνείς Σχέσεις μ’ επίδειξη παραλόγου Δυνάμεως ή Αδιαφορίας / Περιφρόνησης ή ξεδιαντροπιάς σε κοινής αποδοχής Δίκαιο Ξηράς – Θαλάσσης – Αέρος – ΑΟΖ κ.λ.π. κι αντί πρωτ’ απ’ όλα και το κυριότερο να επεμβαίνει για άμεση κονιορτοποίηση του «ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ» της ΚΥΠΡΟΥ και σ’ όλα τα’ άλλα κακά κι ολέθρια που απορρέουν από τέτοιες καταστάσεις…

…όπως π.χ. ότι εξαναγκάζονται φτωχοί και μικροί λαοί σ’ ανυπολόγιστα έξοδα για στοιχειώδη Άμυνα και στην ουσία για … ανύπαρκτη Ασφάλεια κι έτσι όχι μόνο δεν μπορούν να δημιουργήσουν για Υγεία, Πολιτισμό και κάθε μορφής σύγχρονη απαίτηση αλλά ενώ τεχνικά αποδιοργανώνονται, πέραν του ότι τους αναγκάζετε να εκποιήσουν ακόμη και την Εθνική τους Κυριαρχία τελικά διασύρονται Διεθνώς και σαν καταχραστές.

…κι έτσι αντί για εμπέδωση και παγίωση της Διεθνούς Εννόμου Τάξεως και Ειρήνης είδα την Γερμανία, του Οραματιστή Καρλομάγνου, να έχει εσάς κ. ΜΕΡΚΕΛ σ’ άλλα καθήκοντα και τώρα σαν Δικηγόρος του Δ.Ν.Τ. να εγκαθίστασθε στην ΚΥΠΡΟ σαν μια ΕΧΤΡΑ  Δύναμη Κατοχής και αντί για κονιορτοποίηση του ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ να προσπαθείτε να ΑΠΟΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ τελείως τον ΗΡΩΙΚΟ ΛΑΟ της ΚΥΠΡΟΥ και να του πιείτε τον ιδρώτα και το αίμα και την Ιστορία και τα Όνειρά του και να  οδηγήσετε αυτό τον Πολιτισμένο και Πολύπαθο Λαό στους Οίκους Ανοχής των δρόμων της Γερμανίας για να … ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ… κεφαλαιοποιήσετε της Τράπεζες επιλογής σας.

…και με την ευκαιρία, κ. ΜΕΡΚΕΛ, μήπως θα πρέπει αντί για όλ’ αυτά που μας δημιουργήσατε με Συμφωνίες (Μνημόνια) που δεν υπήρχαν εκ τω προτέρων και πετύχατε με δόλιους τρόπους εκ των υστέρων, με την ανύπαρκτη Ελλ. Κυβέρνηση που στο σβέρκο της έχει μια άλλη Κυβέρνηση την… ΤΡΟΙΚΑ, που κανένας πουθενά δεν ψήφισε σ’ αυτή την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη και Δημοκρατική Ένωση, κα που  εσείς σαν Δικτάτοράς μας, μας επιβάλλατε και αντί για όλη αυτή την με τόση ανοχή, προσωρινή Διακυβέρνηση της Χώρας μας, ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ όσα από τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο μας οφείλετε και απ’ όσα με καταστροφές, εγκλήματα, αρπαγές, υπεξαιρέσεις κ.λ.π., κ.λ.π. στερήσατε  την Πατρίδα μου. Καιρός πια δεν είναι να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις σας από ποινές που σας έχουν επιδικασθεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Διεθνώς.

….και θεωρώ κ. ΜΕΡΚΕΛ ότι αν όλ’  αυτά δεν είναι ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ τότε θα πρέπει να ‘ναι ένας νέος ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ που πολύ ευγενικά θα πρέπει να τον αποκαλούμε τουλάχιστον σαν ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

…κ. ΜΕΡΚΕΛ πριν κλείσω, στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για ΕΥΤΥΧΙΑ στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ γιατί η ΕΥΤΥΧΙΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ είναι και ΕΥΤΥΧΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΚΥΠΡΟΥ όπως και η ΕΥΤΥΧΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΚΥΠΡΟΥ είναι και ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

ΠΑΝ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...