15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιατί αγωνιά το Μέγαρο Μαξίμου για την «κυβέρνηση των ηττημένων» – Ποιοι είναι οι τρεις αριθμοί που αναλύουν

Ημερομηνία:

Η αναφορά του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση των ηττημένων δημιούργησε αίσθηση στα κυβερνητικά στελέχη και έφερε πολλές συζητήσεις στον πολιτικό κόσμο.

Το γεγονός μάλιστα ότι δυο φορές επανέλαβε ότι δεν πιστεύει τον Αλέξη Τσίπρα, όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει ερμηνεύθηκε από πολιτικούς παρατηρητές ως ένδειξη αδυναμίας και αγωνίας της κυβερνητικής πλευράς αλλά και ως έμμεση αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων παρά το γεγονός ότι εμφανίζουν την ΝΔ πρώτη με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έως 7,5 μονάδες.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Δεν τον πιστεύω όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο από τις πρώτες κάλπες», είπε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε:“

«Αριθμητικά θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από το δεύτερο, τρίτο και το τέταρτο κόμμα. Είναι ένα ενδεχόμενο. Πιστεύω τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει; Δεν τον πιστεύω. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό» συνέχισε.

Οι πληροφορίες λένε ότι η αναφορά αυτή συνδέεται με τα σενάρια που εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και τα οποία έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι δεύτερο.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μελετούν στην πραγματικότητα τρείς αριθμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστό 31%, το ΠΑΣΟΚ 12% και το ΜΕΡΑ25 4%. Στην περίπτωση αυτή υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τον αριθμό των βουλευτών που του χρειάζονται για να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Με βάση λοιπόν αυτό το σενάριο η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στο δρόμο προς τις κάλπες , επικεντρώνεται στο αναδειχτεί πόσο σημαντική είναι η ισχυρή ψήφος στη Ν.Δ. από την πρώτη Κυριακή, ώστε να “μπει φρένο” στην προοπτική συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

«Προφανώς ο πρωθυπουργός θέλει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κινητοποίηση στις πρώτες κάλπες γι αυτό ανασύρει τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπαμπούλα» λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία παράλληλα παραδέχονται ότι η επαναφορά από την πλευρά του πρωθυπουργού του σεναρίου της «κυβέρνησης των ηττημένων» μπορεί να εκληφθεί ως αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πάντως και χθες στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι πιστεύει στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας, που θα είναι η κυβέρνηση των νικητών».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ