20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Δεν ισχύει η είδηση για την έξωση ζευγαριού με έγκυο γυναίκα για να γίνει το σπίτι airbnb; – Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης

Ημερομηνία:

Με επιστολή που δημοσιεύθηκε στο cretalive.gr ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για το οποίο υπήρχε καταγγελία ότι έγινε έξωση σε ζευγάρι με γυναίκα σε προχωρημένη εγκυημοσύνη επειδή ήθελε να το μετατρέψει σε airbnb δίνει μια διαφορετική ιστορία.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Απευθύνομαι πλέον στα ΜΜΕ για να δημοσιοποιήσω και να καταγγείλω μια κατάσταση που ταλαιπωρεί εμένα και την οικογένειά μου, τη συζυγό μου και το 2 μηνών αγοράκι μας.

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, εργάζομαι σε μεγάλο ξενοδοχείο του Ηρακλείου και παράλληλα, έχω την…”ατυχία” να είμαι ιδιοκτήτης ενοικιαζόμένων διαμερισμάτων (κακώς εννοούμενων Airbnb)

Μένουμε στο ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα στο Μασταμπά, ενώ η μητέρα μου που ζει στον Καρτερό ενοικιάζει ένα διαμέρισμα σε ένα ζευγάρι που η κυρία εγγυμονεί αυτή την περίοδο.

Προ ενός μηνός, συνέβη βλάβη στη θέρμανση του διαμερίσματος και ο ιδιοκτήτης μας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να το φτιάξει επειδή όπως λέει η δαπάνη είναι μεγάλη για αυτόν. Αφήνοντας ένα πρόωρο μωρό και ένα ζευγάρι μέσα στο κρύο και την υγρασία (οι καιρικές συνθήκες δεν νομίζω ότι επιδέχονται αμφισβήτηση τη χρονιά που διανύουμε).Μάλιστα οι επιλογές που μας έδωσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι η μένουμε και πληρώνουμε το ενοίκιο ή να φύγουμε .

Ως μοναδική λύση, βρήκαμε να πάμε στο διαμέρισμα της μητέρας μου καθώς μάλιστα το συμβόλαιο των ενοικιαστών έχει λήξει. Πράξαμε τα δέοντα κοινοποιώντας όπως είχαμε δικαίωμα εξώδικο που ενημερώναμε ότι σε συγκεκριμένο διάστημα χρειαζόμαστε το σπίτι για ιδιοκατοίκηση.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την συμπεριφορά των ενοικιαστών όταν τους είπαμε να φύγουν (από το σπίτι μας και με ληγμένο συμβόλαιο…) μετά τις απειλές τύπου “θα πάμε σε δικηγόρο”, “αν πάθω κάτι στην εγκυμοσύνη μου θα σε κάνω να το πληρώνεις μια ζωή” και “αν γεννήσω δεν φέυγω για 18 μήνες και χωρίς συμβόλαιο”, αφού προφανώς πήγαν σε δικηγόρο στη συνέχεια το έριξαν ότι τάχα μου θέλουμε να το ενοικιάσουμε και αυτό στο Airbnb και για αυτό θέλουμε να τους βγάλουμε έξω, εκμεταλλευόμενοι ένα γενικότερο πρόβλημα και ένα κοινό αίσθημα της κοινωνίας, αφού πράγματι τα σπίτια έχουν λιγοστέψει αφού ο κόσμος προσπαθεί να κερδίσει κάτι παραπάνω ενοικιάζοντας σε πλατφόρμες.

Η ατυχία μου λοιπόν είναι ότι ενοικιάζω δύο μικρά στουντιάκια στο Airbnb και έτσι ο κύριος αυτός βρίσκει πάτημα στα ΜΜΕ εξιστορώντας την…”απίστευτη” ιστορία του. Φυσικά παραλείπει να πει ότι δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ, ότι έχω παιδί 2 μηνών που κρυώνει και ζει κλεισμένο με τη μαμά του σε ένα δωμάτιο, ότι το σπίτι δεν το θέλουμε για το Airbnb (όπως τον βολευει να λέει) αλλά για ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ, και ότι ζητάμε το σπίτι μας υπό την πίεση του γεγονότος ότι δεν έχουμε και δεν θα έχουμε πλεόν κανένος είδους θέρμανση.

Αν αυτό δεν είναι ρατσιστική συμπεριφορά και διαστρέβλωση των γεγονότων τί είναι? Είναι έγκλημα να έχει κανείς ένα σπιτάκι στο Airbnb? Είναι η ιδιωτική περιουσία έγκλημα και τελικά ο ιδιοκτήτης έχει λιγότερα δικαιώματα από τον ενοικιαστή? Μπορεί τελικά κάποιος που οι γονείς του και οι παππούδες του φτιάξαν ένα σπίτι να το διαχειριστεί ή πρέπει να παίρνει την άδεια όποιου βρίσκεται μέσα.

Τέλος ας σκεφτούν και όσοι κατηγορούν το Airbnb (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι πανάκεια στα οικονομικά μας προβλήματα) με τέτοιες συμπεριφορές ενοικιαστών θα το σκεφτόντουσαν να ξανανοικιάσουν μακροχρόνια?

Σας ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο να διαβάσετε το πάθημά μου και ζητώ συγγνώμη που διαθέτω μια μικρή ακίνητη περιουσία και τόλμησα να δοκιμάσω το Airbnb. Εν τω μεταξύ το δύο μηνών αγοράκι μου μεγαλώνει σε ένα δωμάτιο.

Με εκτίμηση

Α.Α.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...