13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Δεν υπάρχει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο στα Χανιά υπενθυμίζουν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Ημερομηνία:

Με ανακοινώσεις τους ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αλλά και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης υπενθυμίζουν ότι σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο δεν υπάρχει δεκαπενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1 έως 15 Μάη.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει:

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει τα μέλη του , συναδέλφους  μικρούς εμπόρους ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (1 έως 15 Μαΐου).Επίσης τα καταστήματα δεν δικαιούνται να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 6 Μαΐου .Η παράβαση του Νόμου (4177) επισύρει ποινές και αποτελεί αθέμιτο  ανταγωνισμό .Για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις των πολυεθνικών  και των μεγάλων εμπορικών  επιχειρήσεων βρήκαν συμπαραστάτες την Αντιπεριφέρεια Χανίων , την ΕΣΕΕ  και τον συνδυασμό  ΄΄Ενωμένοι Έμποροι Χανίων΄΄ . Όλοι αυτοί πρότειναν και εφάρμοσαν ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο από 1 έως 15 Μαρτίου  2018 μη ακούγοντας την πρόταση του θεσμοθετημένου οργάνου των εμπόρων , του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων .

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην ουσία είναι  ένα μέτρο που κατά κοινή  ομολογία δεν βοηθάει καμία μικρή εμπορική επιχείρηση  στην επιβίωση τους . Καταγγέλλουμε  την ενέργεια των πολυεθνικών  και των εμπορικών αλυσίδων  που παραπλανητικά και αθέμιτα προέβησαν σε ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο. Καλούμε τους  καταναλωτές να συνεχίσουν να στηρίζουν την  μικρή εμπορική επιχείρηση. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που είναι οι μόνες που βοηθούν στην λειτουργία και στην επιβίωση  μας.

Σχετικά και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σημειώνει:

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης ενημερώνει  ότι  δεν υπάρχει 10πενθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων από 1-15 Μαΐου στις Περιφερειακές Ενότητες του Ηρακλείου, των Χανίων και του Λασιθίου (ούτε και προαιρετικό άνοιγμα Κυριακής), μια που με απόφαση των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών και κατόπιν της βούλησης της πλειοψηφίας των εμπόρων, οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Λασίθι είναι :

1 – 15 Μαρτίου  και 1 – 15 Σεπτεμβρίου

Σημειώνεται ότι όποια εμπορική επιχείρηση επιθυμεί, μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών, πάντα σύμφωνα με ότι ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεν ισχύει για τις Περιφερειακές ενότητες του  Ηρακλείου, των Χανίων και του Λασιθίου  το δεκαπενθήμερο του Μαΐου και του Νοεμβρίου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα των 2 Κυριακών που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δεκαπενθήμερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...