16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων ο Κωνσταντίνος Σφυριδάκης – Δήλωση υποψηφιότητας

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Σφυριδάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων.

Η δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα έχει ως εξής:

Στους χαλεπούς καιρούς που περνά η κοινωνία μας, η ευθύνη της Ν.Δ.  για το μέλλον του τόπου είναι ασφαλώς  μεγάλη. Πιστεύω ότι αυτό επιβάλλει  στον   καθένα μας,  στέλεχος, μέλος ή απλό φίλο,  να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις,  από όποιο  μετερίζι  βρίσκεται, την μεγάλη προσπάθεια του αρχηγού  μας Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Για τα Χανιά μας ο στόχος  πρέπει να είναι ένας και μοναδικός:

Η Ν.Δ.  μακράν πρώτο κόμμα στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές .

Αυτές οι  σκέψεις  με οδήγησαν στην απόφαση  να θέσω υποψηφιότητα  για το αξίωμα  του Προέδρου  της ΝΟΔΕ Χανίων   του κόμματος  μας κατά τις  εσωκομματικές  εκλογές  που θα γίνουν σε λίγες μέρες. Γνωρίζοντας  το μέγεθος της ευθύνης ενός τέτοιου  αξιώματός, θέλω  να καταστήσω   στα μέλη της Ν.Δ.  που θα κληθούν  να εκλέξουν τα τοπικά όργανα του κόμματος, κοινωνούς κάποιων σκέψεων μου,  που κατά την γνώμη μου θα  μπορούσαν  να συμβάλλουν  στην όσο το δυνατό  περισσότερο επιτυχημένη  πορεία  του κόμματος μας στα Χανιά.

Κατ΄ αρχάς  πιστεύω  ότι είναι πολύ θετικό πως επί τέλους δεν πάμε σε  μια τυπική κλειστή εκλογή ρουτίνας.  Δείχνει την ζωντάνια που αυτή την στιγμή επικρατεί τοπικά αλλά και γενικότερα  στο κόμμα, την διάθεση για προσφορά και επί πλέον δίνει την δυνατότητα σε όσους συμμετάσχουν στην ψηφοφορία να  επιλέξουν μεταξύ πολλών  αξίων τους  αξιώτερους . Η ευγενική άμιλλα πάντα είναι ωφέλιμη , αρκεί να μη οδηγεί σε επιζήμιες τριβές .

Επί πλέον για να γίνει πραγματικότητα  ο στόχος για τον οποίο παραπάνω μίλησα  θα πρέπει στην οργάνωση του κόμματος να  φυσήξει ένας καινούργιος αέρας.  Η ΝΟΔΕ θα πρέπει να παρεμβαίνει στα προβλήματα  του τόπου,  να παράγει πολιτική, και  περαιτέρω θα πρέπει και ο νεότερος φίλος της Ν.Δ. να έχει την αίσθηση της συμμετοχής τόσο στην λήψη των αποφάσεων όσο και στην υλοποίηση τους.  Με δύο  κουβέντες  ο Νεοδημοκράτης  για να έχουμε την αξίωση να είναι ενεργής, θα πρέπει  να έχει και φωνή.

Η συσπείρωση όλων των δυνάμεων του κόμματος  τοπικά είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Κανείς  δεν περισσεύει. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι να είμαστε προσανατολισμένοι.

Πεποίθηση μου  είναι ότι η σχέση της περιφερειακής οργάνωσης ενός δημοκρατικά  οργανωμένου κόμματος  με τα κεντρικά όργανα θα  πρέπει να είναι αμφίδρομη. Το κέντρο αποφασίζει   δίνει τις κατευθύνσεις,  παράγει  Κεντρικά   την πολιτική  του κόμματος και  οι κομματικές οργανώσεις στοιχίζονται   μ΄ αυτή.  Θα πρέπει όμως και η φωνή της περιφερειακής οργάνωσης να φθάνει στο κόμμα και να λαμβάνεται υπ΄ όψη.

Αυτά  επιγραμματικά είναι οι αρχές πάνω στις οποίες προτίθεμαι να λειτουργήσω  ως Πρόεδρος  της ΝΟΔΕ,   αν  τα μέλη του κόμματος μου κάνουν την τιμή να με εκλέξουν.  Η εμπειρία μου ως στέλεχος πρώτης γραμμής της Δ.ΑΠ. – Ν.Δ.Φ.Κ  του  Πανεπιστημίου  Κομοτηνής,  μου δίνει το δικαίωμα  να πιστεύω  ότι θα δώσω νέα πνοή στην κομματική οργάνωση Χανίων της Ν.Δ.  και να ανταπεξέλθω  με το καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα μου.

ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...