22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, αν η Αθήνα δεν διορθώσει τα λάθη της»

Ημερομηνία:

Νέο κρεσέντο από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα «να διορθώσει τα λάθη της».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να «είναι ειλικρινής» στις σχέσεις της με την Τουρκία.

«Επέτρεψε την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων η Ελλάδα; Το επέτρεψε. Είχαμε μία συμφωνία με την Ελλάδα, το είπα και στον υπουργό Εξωτερικών χθες. Τερματίζουμε τη Συμφωνία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Κάνεις επίδειξη απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου… Τι κάνεις; Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την ιστορία; Μετά αρχίζετε να κλαίτε και να γκρινιάζετε…».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα της Αγιά-Σοφιάς, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι με την μετατροπή της σε τέμενος αποκαταστάθηκε η ελευθερία του μνημείου μετά από 84 χρόνια και έκλεισε μία πληγή που είχε ανοίξει. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης είναι «ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της γέφυρας που φτιάξαμε από το παρελθόν μέχρι σήμερα».

«Η δακρύβρεχτη, θλιμμένη, λυπημένη Αγία Σοφία πήρε τη θέση της στον πολιτισμό μας ως σημαία που υψώνεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την κρίση που έχει προκληθεί στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ λόγω της άρνησης της Άγκυρας να δεχτεί την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «το ΝΑΤΟ είναι μια οργάνωση ασφαλείας, όχι μια οργάνωση υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων». Και πρόσθεσε ότι όσοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το ΡΚΚ (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) αλλάζοντας όνομα και κάνοντάς το PYD, ή YPG, «εξαπατούν τον εαυτό τους και όχι εμάς».

Για την Συρία, προανήγγειλε νέα επιχείρηση μέσα στο συριακό έδαφος, λέγοντας ότι «μπαίνουμε σε μια νέα φάση της απόφασής μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων. Καθαρίζουμε το Τελ Ριφάτ και τη Μανμπίτζ από τους τρομοκράτες».

Φωτό: depositphotos.com

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...