13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ινδία: Τη βίασαν ομαδικά, την άφησαν γυμνή και παράλυτη και πέθανε στο νοσοκομείο – Η αστυνομία δεν ήθελε να καταγράψει το περιστατικό επειδή οι βιαστές ήταν “ανώτερης κάστας”

Ημερομηνία:

Οργή για την προσπάθεια των Αρχών το συγκαλύψουν το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου από την Ινδία και απαθανατίζει μια παράλυτη 19χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού, δύο εβδομάδες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Οι λέξεις από το στόμα του άτυχου κοριτσιού βγαίνουν με δυσκολία, την ίδια ώρα που αξιωματούχοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν το ειδεχθές έγκλημα, επιτείνοντας την αίσθηση του ειδεχθούς.

«Αντιστάθηκα ενώ με πίεζε», ψελλίζει η 19χρονη, η οποία όπως ισχυρίστηκε «βιάστηκε ομαδικά και στραγγαλίστηκε».

Η Manisha Valmiki εντοπίστηκε από τη μητέρα της σε ένα χωράφι, ημιλιπόθυμη, σοβαρά τραυματισμένη και γυμνή από τη μέση και κάτω, κοντά στο χωριό Hathras στη βόρεια πολιτεία Uttar Pradesh της Ινδίας.

Εκμυστηρεύτηκε ότι είχε βιαστεί ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να την πνίξουν όταν αντιστάθηκε, όταν ωστόσο η οικογένειά της την πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της, την άφησαν ξαπλωμένη σε μια τσιμεντένια πλάκα για να την ανακρίνουν.

Η Manisha, η οποία υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη που την άφησαν παράλυτη, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2020, δύο εβδομάδες μετά τον βιασμό της.

Έβαλε φίδι 20 εκατοστών στον πρωκτό του για να θεραπευτεί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.07.2021

Η υπόθεση της Manisha Valmiki πυροδότησε πάντως την παγκόσμια κατακραυγή μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο οποίο δυσκολεύεται να μιλήσει, κατονομάζοντας τους βιαστές της, ενώ τα σημάδια από την κακοποίησή της είναι εμφανή στο σώμα της.
«Γιατί σε στραγγάλισαν;», τη ρωτά ένας από τους αστυνομικούς που την είχε παρατήσει σε μια τσιμεντένια πλάκα έξω από το τμήμα, με εκείνη να απαντά: «Δεν ήθελα να με πιέζει. Του αντιστάθηκα ενώ έπεφτε με δύναμη πάνω μου».
Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν κατέγραψαν τον βιασμό της, αλλά δεν κάλεσαν καν ασθενοφόρο για τη βαριά τραυματισμένη γυναίκα.

Αργότερα, στο νοσοκομείο, η Manisha επανέλαβε τους ισχυρισμούς της, δίνοντας τα ονόματα των βιαστών της, ωστόσο μόνο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, ο αστυνομικός επιθεωρητής κατέγραψε τον βιασμό, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι τέσσερις ύποπτοι.

Η άτυχη νεαρή υποβλήθηκε μάλιστα σε ιατρική εξέταση οκτώ ολόκληρες ημέρες μετά την επίθεση, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Η Manisha προερχόταν από μια οικογένεια χαμηλής κάστας (καθορίζει τη θέση των πολιτών στην κοινωνία και σε μεγάλο βαθμό το επάγγελμά τους), ενώ οι βιαστές της από υψηλή. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί» το έγκλημα, ενώ μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο φόβος που τρέφουν οι ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι γιατροί του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε, για τον επικεφαλής του Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, το γραφείο του οποίου κατηγορήθηκε επίσης για συγκάλυψη.
Οι γιατροί υποστήριξαν ότι ήταν «πολύ φοβισμένοι» για να πραγματοποιήσουν μια εξέταση βιασμού χωρίς η αστυνομία να έχει καταγράψει την επίθεση.
Η ιστορία της 19χρονης έγινε ωστόσο γνωστή, με αποτέλεσμα ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα να «ξεχυθούν» στους δρόμους, ενώ η Manisha μεταφέρθηκε σε άλλο ίδρυμα, δίνοντας «μάχη» για τη ζωή της.
Μετά ωστόσο από τέσσερις ώρες στο δρόμο χωρίς ιατρικά εφόδια ή γιατρό, η αστυνομία άφησε τη νεαρή σε ένα μικρότερο νοσοκομείο όπου πέθανε στις 29 Σεπτεμβρίου.
Ο εφιάλτης δεν είχε μάλιστα ακόμα ολοκληρωθεί για την οικογένειά της, καθώς η αστυνομία αποτέφρωσε τη σορό της χωρίς να της επιτρέψει να τη δουν ή να πραγματοποιήσουν τις παραδοσιακές ινδουιστικές τελετές για την κηδεία της.
«Είναι η κόρη μου. Τη γέννησα. Πώς μπορείς να είσαι τόσο απάνθρωπος;», συγκλονίζει η μητέρα της, η οποία εμφανίζεται να μιλά στο ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, φαίνεται να πέφτει πάνω σε ένα όχημα και να ικετεύει τους αξιωματούχους να δει το παιδί της.
Οι παρακλήσεις της αγνοούνται επιδεικτικά, ενώ στην αποτέφρωση της Manisha έδωσε το παρών μόνο ένας ηλικιωμένος γείτονάς της…

"google ad"

Την ίδια ώρα, η δίκη των τεσσάρων αντρών που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της Manisha έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δικηγόρος τους ισχυρίζεται ότι όλα όσα υποστηρίζει η νεαρή στο βίντεο είναι αποκύημα της φαντασίας της, ενώ η δολοφονία της ήταν «έγκλημα τιμής» και «μια συνωμοσία για να δυσφημιστεί η κυβέρνηση».
«Η γυναίκα λέει ψέματα. Δεν υπήρχε βιασμός. Ήταν ένα έγκλημα τιμής και το βίντεο είναι σκηνοθετημένο. Μια συνωμοσία για να συκοφαντήσει την κυβέρνηση. Ο Yogi Adityanath δεν θα προστατεύσει ποτέ έναν δράστη. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό», ισχυρίστηκε, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...