17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κακήν κακώς έφυγε από το ΠΑΓΝΗ ο Δαμασκηνός!

Ημερομηνία:

Το παρασκήνιο και το έγγραφο του πρωτοσύγγελου- Πώς οι οικείοι του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού πήραν τον άνθρωπό τους, μετά από 45 ημέρες νοσηλείας στο ΠΑΓΝΗ, γιατί ήταν εξοργισμένοι με τους γιατρούς του νοσοκομείου και τη θεραπεία που του παρείχαν!

Σοβαρές αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης και παρακολούθησης του Μητροπολίτη Κυδωνίας κι Αποκορώνου Δαμασκηνού, στις 45 ημέρες που νοσηλεύτηκε στο ΠΑΓΝΗ αφήνουν οι οικείοι του που φέρονται … να αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νοσοκομείο εκτός Κρήτης, προκειμένου να σώσουν τον άνθρωπό τους!

Οι ανεπίσημες καταγγελίες που κυκλοφορούν ευρέως στους διαδρόμους του νοσοκομείου, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά, προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, τις κάκιστες σχέσεις μεταξύ γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών και την επικοινωνιακή διαχείριση των σοβαρών περιπτώσεων.

Κι αν αυτό συμβαίνει σε έναν “Άγιο” της Εκκλησίας μας, τί μπορεί να συμβαίνει όταν ένας απλός πολίτης περνάει τις πόρτες του νοσοκομείου…;

Εν τω μεταξύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την υγεία του 54χρονου Μητροπολίτη, ο οποίος ζει μια μεγάλη περιπέτεια. Στις 19 Οκτωβρίου εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ όπου υπεβλήθη σε χολοκυστεκτομή, ωστόσο της επέμβασης ακολούθησαν κάποιες επιπλοκές, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης να πάθει οξεία παγκρεατίτιδα (δείτε εδώ).

Οι γιατροί φαίνεται να αντιμετώπιζαν το πρόβλημα υγείας, αλλά οι διαφορετικές εκτιμήσεις  δημιουργούσαν σύγχυση και ανησυχία στους οικείους, για το ποιός ήταν, τελικά, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης της υγείας του δικού τους ανθρώπου.

Οι μέρες περνούσαν, ο Μητροπολίτης έχανε κιλά – λέγεται ότι έχει χάσει τουλάχιστον τα 2/3 του αρχικού του βάρους – και οι συγγενείς του δεν έβλεπαν καλύτερες μέρες για τον άνθρωπό τους. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί η βεβαρυμένη ψυχολογία του αλλά και το ότι – όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συγγενείς – για θεραπευτικούς λόγους ο Μητροπολίτης υποσιτιζόταν, οι οικείοι του έβλεπαν την ταχεία απομάκρυνσή του από το ΠΑΓΝΗ ως την καλύτερη δυνατή λύση.

Τελικώς, μετά από επαφές και διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο Δαμασκηνός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ωστόσο προηγήθηκε έγγραφο του Πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης, μέσω του οποίου εκφραζόταν η διαμαρτυρία για την άρνηση των θεραπόντων γιατρών να επιστρέψουν στο Μητροπολίτη να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαφωνίας – σύμφωνα με το έγγραφο – δε δόθηκε ο ιατρικός φάκελος του Μητροπολίτη Δαμασκηνού, ούτε διατέθηκε νοσοκομειακό όχημα για τη μεταφορά του στο αεροδρόμιο.

Η φημολογία για τους χειρισμούς, η οποία έπεφτε βαριά πάνω από την κλινική της γενικής χειρουργικής, έφτασε ως το γραφείο του διοικητή, κι έτσι με εντολή του Νίκου Κοκκίνη προς το διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, Γιώργο Βελεγράκη, ζητήθηκε να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση στην πάθηση του Σεβασμιότατου κι αν προσφέρθηκαν οι προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Παράλληλα ζητήθηκε εγγράφως, από τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης να καταθέσει την άποψη του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη για τη γενικότερη συμπεριφορά και θεραπευτική αγωγή της οποίας έτυχε ο Δαμασκηνός, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκφράζεται, όντως, από την πλευρά της οικογένειας μομφή προς το νοσοκομείο.

Πηγή: cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...