23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία – Σαρώνει η μετάλλαξη Όμικρον

Ημερομηνία:

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να υπάρξει «συγκλονιστική» αύξηση των μολύνσεων.

Μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν 78.610 νέα κρούσματα, περίπου 10.000 περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ, τον Ιανουάριο.

Συνολικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 67 εκατομμύρια, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι θάνατοι ανέρχονται σε 146.791, με τους 165 από αυτούς να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Με τη νέα, υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον να σαρώνει τη χώρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για πιθανό «τσουνάμι» μολύνσεων.

Νωρίτερα σήμερα η Τζένι Χάρις, η επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας της Βρετανίας, χαρακτήρισε την Όμικρον «πιθανότατα τη σημαντικότερη απειλή» από την έναρξη της πανδημίας. «Οι αριθμοί που θα δούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών θα είναι συγκλονιστικοί, σε σύγκριση με τον ρυθμό εξάπλωσης που παρατηρήσαμε με τις προηγούμενες παραλλαγές», είπε μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Χάρις επισήμανε ότι τα κρούσματα στις περισσότερες περιοχές της Βρετανίας διπλασιάζονται ανά δύο ημέρες και λιγότερο, ιδίως στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10.000 κρούσματα της Όμικρον και τουλάχιστον δέκα άνθρωποι νοσηλεύτηκαν. Ένας ασθενής απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από την μετάλλαξη αυτή, που αναμένεται ότι θα γίνει η επικρατούσα στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...