13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Σχετικά με την αποχή από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ημερομηνία:

Αποχή από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσαν στο πρακτικό της χτεσινής (12.2.2023) ειδικής συνεδρίασης, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Μαρινάκης Αλέκος, Μανουσάκης Νίκος και Χουστουλάκη Γενοβέφα, όπως έπραξαν και τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Γενάρη του 2022, κατά την εκλογή του Προεδρείου.

Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης δήλωσαν ότι :

Η εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιείται στη βάση του αντιδημοκρατικού νομοθετικού  πλαισίου της κυβέρνησης της ΝΔ,  που είναι συνέχεια αυτού των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σκοπός είναι  μια Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ακόμα πιο «φιλική» στα επιχειρηματικά συμφέροντα και επομένως πιο εχθρική για τον λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Στην Περιφέρεια Κρήτης υπάρχει πλήρης συναίνεση της διοικούσας  παράταξης  (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ)  και της παράταξης της ΝΔ, που από κοινού υλοποιούν τιςαντιλαϊκές πολιτικέςτου κεντρικού κράτους, εξειδικεύοντάς τις σε επίπεδο περιφέρειας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, τους στρατηγικούς στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων, στην Ενέργεια, τον Τουρισμό, Υποδομές, κ.ά., σε ό,τι αφορά την ενίσχυσητων ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών της περιφέρειας, καθώς  και την επιλεξιμότητα των έργων όχι με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Με βάση τα παραπάνω, εμείς οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κρήτης  δηλώνουμε ότι :

Δεν συμμετέχουμε στην εκλογή Πρόεδρου του Π.Σ. και δεν θα πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από αυτήν. Η στάση αυτή είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και δε σχετίζεται με πρόσωπα και συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Θα συνεχίσουμε σταθερά και ως μέλη του Π.Σ. να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποτελούμε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων,αποκαλύπτοντας τις συνέπειες των αποφάσεων του ΠΣ και διεκδικώντας λύσεις υπέρ του λαού.

Εμείς, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, ασυμβίβαστα, μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα,θα δώσουμε τη μάχη να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κάνοντας πράξη τον πολιτικό όρκο που δώσαμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ