16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέα Σμύρνη: 22χρονος οργανωμένος οπαδός συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Ημερομηνία:

Ένας 22χρονος, οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας σε σύνδεσμο των Νοτίων Προαστίων, είναι ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού ης ομάδας ΔΡΑΣΗ, χθες στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός ήταν μεταξύ των 16 συνολικά συλληφθέντων κατά την διάρκεια των άγριων συγκρούσεων με την αστυνομία, που μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ταυτοποιήθηκε, βάση στοιχείων που προέκυψαν από βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες αστυνομικών, ως ένας από την ομάδα που επιτέθηκαν στον αστυνομικό, τον πέταξαν κάτω από την μοτοσυκλέτα και στην συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών».

Το αναπάντητο ερώτημα για την επίθεση σε αστυνομικό

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με το πώς η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» που δέχτηκε την άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκε στην «καρδιά» των επεισοδίων.

Την ώρα που μια ομάδα 400 ατόμων από τους διαδηλωτές είχε απομονωθεί από τις διμοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης, ξαφνικά εμφανίζεται η ομάδα της ΔΡΑΣΗ να κατεβαίνει την Αγίας Φωτεινής, μέσα από την «καρδιά» των συγκεντρωμένων.

Όταν συνειδητοποιούν τον κίνδυνο, αρχίζουν να εκτοξεύουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να προλάβουν να ξεφύγουν προς τη λεωφόρο Συγγρού, ωστόσο το τελευταίο «παπάκι» με το που περνά την Πλαστήρα, πέφτει στα χέρια των διαδηλωτών.

Αξιωματικοί υπηρεσιών που ενεπλάκησαν άμεσα στις χθεσινές συγκρούεις και μίλησαν με το Sputnik, θεωρούν καθοριστική την εντολή μετακίνησης της ομάδας αυτής της ΔΡΑΣΗΣ μέσα από τον πυρήνα των επεισοδίων, αφού όπως λένε, ήταν αδύνατο να αντιδράσουν σε περίπτωση επίθεσης, όπως και αποδείχθηκε.

Το χρονικό των εκτεταμένων επεισοδίων

Υπενθυμίζεται πως ευρείας έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη με ομάδα ατόμων να πετά μολότοφ και καπνογόνα κοντά στο τοπικό ΑΤ και αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ τα πλάνα από το «πεδίο μάχης» κατέγραψε και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε σοβαρά όταν κουκουλοφόροι τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και δεχόταν συνεχόμενα χτυπήματα από 2,5 λεπτά.

"google ad"

Τελικά προσκομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Είμαι καλά, θα αντέξω» στους συναδέλφους του που τον επισκέφθηκαν.

Συνολικά τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ενώ έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...