21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Ανατροπή με το DNA για να βρουν τον δολοφόνο – Ψάχνουν τους ασύλληπτους

Ημερομηνία:

«Απαντήσεις» από τα βίντεο, την ανάλυση του DNA και τα κινητά τηλέφωνα των 105 κρατούμενων ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και παρότι, τα πρώτα 24ωρα μετά τα άγρια επεισόδια, οι Αρχές εμφανίζοντας βέβαιες ότι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, τα νέα δεδομένα καθώς εξελίσσεται η έρευνα, δείχνουν ότι τελικά δεν θα δώσει απαντήσεις το DNA.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο δείχνει το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος. Όμως, το σημείο που δέχτηκε τη μοιραία μαχαιριά ο Μιχάλης, θεωρείται «τυφλό».

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως με το γενετικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δύσκολα θα μπορέσουν να το αντιστοιχίσουν σε κάποιον από τους συλληφθέντες. Και αυτό γιατί το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δεν δίνει απαντήσεις.

Έτσι, η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή αρχίζει και φαίνεται πόσο πολύπλοκη και δύσκολη είναι, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό είναι σκοτεινό και δεν δείχνει πρόσωπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, οι έρευνες στρέφονται τώρα στο σενάριο να υπάρχει ασύλληπτο «τάγμα» χούλιγκαν, το οποίο φέρεται να έπαιξε κομβικό ρόλο στη φονική επιδρομή έξω από την OPAP Arena.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο iEidiseis ότι υπάρχουν πληροφορίες και πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες το μοιραίο βράδυ υπήρχαν περίπου 40 άγνωστα στις Αρχές άτομα με οχήματα (κυρίως μηχανάκια) που όχι μόνο λειτούργησαν υποστηρικτικά στο «τάγμα» των Κροατών χούλιγκαν αλλά μπορεί ακόμα και να συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι επιβαίνοντες εκτιμάται ότι ήταν κυρίως Έλληνες, οι οποίοι ξέροντας πολύ καλύτερα από τους Κροάτες τους δρόμους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Αστυνομία στις οπαδικές μάχες, μπόρεσαν να εξαφανιστούν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

«Οι Έλληνες χούλιγκαν κάνουν καταδρομικές επιθέσεις και μάχες σώμα με σώμα που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Χτυπάνε, μετέχουν σε συμπλοκές και μετά υποχωρούν για να μη συλληφθούν. Οι Κροάτες επιτέθηκαν και παρέμειναν για ώρα στο σημείο συνεχίζοντας τα επεισόδια. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν κάτι σχεδόν πρωτοφανές για ταραχές έξω από μεγάλο ελληνικό γήπεδο.

Η εκτίμηση είναι ότι μερικές δεκάδες Έλληνες που καθοδήγησαν και πιθανότατα συμμετείχαν στα επεισόδια έφυγαν όλοι μαζί την κατάλληλη για εκείνους στιγμή, πριν δηλαδή φτάσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι ομάδες Δράση στο γήπεδο. Αυτό εξηγεί ενδεχομένως το γεγονός ότι οι αναφορές έκαναν λόγο για 100-150 Κροάτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα ενώ στα βίντεο φαίνονται να εξαπολύουν επίθεση τουλάχιστον 200 άτομα», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα συνεχίζουν την επεξεργασία αλλά και τη συλλογή οπτικού υλικού, καθώς οι κάμερες είναι ίσως ο μεγαλύτερος «σύμμαχός» τους. Για να αποκαλυφθεί το ασύλληπτο τάγμα γίνεται προσπάθεια επεξεργασίας οπτικού υλικού πριν και μετά από την επίθεση. Δηλαδή, σε σημεία όπου φέρονται να συγκεντρώθηκαν στον Περισσό, στη Ριζούπολη και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικοί αναζητούν καρέ αρκετή ώρα πριν και μετά την επιδρομή στο γήπεδο της ΑΕΚ, με την ελπίδα ότι μπορούν να βρουν οπτικό υλικό στο οποίο τα άτομα αυτά δεν φοράνε κράνη ή υλικό που να αποτυπώνει πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το βασικό κομμάτι του παζλ που λείπει αφορά στη στιγμή που ο δράστης μαχαίρωσε τον 29χρονο Μιχάλη. Μέχρι στιγμής στο οπτικό υλικό που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία δεν υπάρχει το μοιραίο στιγμιότυπο, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται. Αυτό που έχει καταγραφεί με βεβαιότητα είναι η επίθεση με ρόπαλο σε βάρος του 29χρονου και οι τελευταίες του στιγμές στο περίπτερο.

«Μιλούν» τα κινητά των 105

Η ασφάλεια κατάσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα επεισόδια γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει κι από ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει. Παρακάτω βλέπουμε μια φωτογραφία από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps. Προκύπτει όλο το δρομολόγιο που έχει κάνει ο συγκεκριμένος οπαδός:

Στο κινητό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε διαμέρισμα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους και σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Μαρούσι, και η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό είναι στο σταθμό Ειρήνη. Όπως προκύπτει δηλαδή, έδρασαν βάσει σχεδίου και βάσει οδηγιών.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των κινητών μπορεί να ρίξει φως στο ποιοι προσκάλεσαν τους χούλιγκαν και ποιοι είναι οι οργανωτές της επίθεσης των Κροατών, αλλά μπορεί να φέρει στο φως βίντεο και φωτογραφίες.

Εξάλου, σε πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, σαν άλλος τακτικός στρατός, οι Κροάτες χούλιγκαν διακρίνονται να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους την ώρα των συμπλοκών.

Πηγή: ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...