19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Tρόμος: Η Πολωνία δίνει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μέσω της βάσης των ΗΠΑ στη Γερμανία παρά την αντίθεση των ευρωπαϊκών χωρών και την προειδοποίηση της Ρωσίας

Ημερομηνία:

Έτοιμη να αναπτύξει όλα τα MiG-29 που διαθέτει στην αμερικανική βάση στο Rammstein της Γερμανίας, εμφανίζεται η Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ουσιαστικά, η Πολωνία, μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης, παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία, για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Sky News, μάλιστα προτρέπει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να  πράξουν το ίδιο.

Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η ανακοίνωση:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεροσκαφών MIG-29 – να δράσουν στο ίδιο πνεύμα».

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει

Υπενθυμιζουμε ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ που σκέφτονται να βοηθήσουν την Ουκρανία αφήνωντας τα αεροπλάνα της Ουκρανίας να προσγειώνονται στις βάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Igor Konshenkon είπε:

“Είμαι βέβαιοι ότι πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας πέταξαν προς Ρουμανία και άλλες γειτονικές χώρες. Η χρήση του εναέριου χώρου αυτών των χωρών για τη φιλοξενία Ουκρανικών μαχητικών αεροσκάφων που έχει ως αποτέλεσμα της χρήση τους μετά ενάντια στο Ρώσικο στρατό θα αναγνωριστεί ως ανάμειξη αυτών των χωρών στην εμπόλεμη σύγκρουση”.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα αεροδρόμια της Ουκρανίας είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους.

"google ad"

Νωρίτερα ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει ότι αν δυνάμεις του ΝΑΤΟ συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση αυτό θα έχει “κολοσιαίες και καταστροφικέ συνέπειε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο”.

Επίσης τόνισε ότι όποια χώρα προσπαθήσει να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα θεωρηθεί ότι έχουν εισέλθει στη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...