19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου ελπίζει οι “Αριστεροί” να πεθάνουν από κορωνοϊό μετά από διαδήλωση

Ημερομηνία:

Ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ και ηγέτης του Δεξιού κόμματος Λυκούντ Γιαϊρ Νετανιάχου έγραψε την Πέμπτη στο twitter μετά από την πρώτη μαζική διαδήλωση στο Ισραήλ (με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας) ενάντια στη διαφθορά και υπέρ της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, ότι εύχεται “οι ηλικιωμένοι που θα πεθάνουν μετά από αυτή τη διαδήλωση να είναι από τον δικό σας πολιτικό μπλοκ” αναφερόμενος στα κόμματα της Αριστεράς.

Το μήνυμα του Γιαϊρ ήρθε ως απάντηση σε ανάρτηση του Νιτζάν Χόροβιτς, ηγέτη του αριστερού κόμματος Meretz όπου σχολιάζοντας φωτογραφίας είπε: “πολύ δυνατή η σημερινή κινητοποίηση. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη διαφθορά. Αγωνιζόμαστε για δημοκρατία”

Ο πρωθυπουργός ανέρτησε δήλωση με την οποία τόνιζε ότι δεν τον εξέφραζε η ανάρτηση του γιου του, η οποία σύντομα μετά σβήστηκε.

“Στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν μπλοκ και δεν πρέπει να υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός εργάζεται για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών του Ισραήλ, δίχως εξαίρεση”, αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

The prime minister released a statement denouncing his son’s tweet, which was later deleted. “In the fight against coronavirus there are no blocs, and there must not be. The prime minister is working around the clock to secure the well-being and safety of all Israeli citizens, without exception,” read the statement.

Netanyahu's deleted tweet in Hebrew reads: 'I hope the elderly who die following this protest belong only to your camp'

Πάνω από 2000 άτομα διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, μετά από κινητοποίηση μέσω Facebook από το λεγόμενο κίνημα των «μαύρων σημαιών» και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Yitzhak-Rabin. Ευλαβικά κράτησαν τις αποστάσεις μεταξύ τους για να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία μόλυνε πάνω από 13 000 άτομα στο Ισραήλ και σκότωσε 172 ανθρώπους.

Η διαδήλωση είχε κυρίως στόχο να αντιτεθεί στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ του Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ, απευθύνθηκε έκκληση να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός Μπιέντζαμιν Νετανιάχου, στον οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό με την φωτογραφία του Νετανιάχου που έγραφε «Πρωθυπουργός του εγκλήματος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Μπίμπι πήγαινε στο σπίτι σου» και «Νετανιάχου παραιτήσου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...