14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πλήθος σωματείων σε παράσταση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή την Παρασκευή έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Εργαζόμενων στα Τρόφιμα – Ποτά, Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν στη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί με πρωτοβουλία του το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για το θέμα της ειδικής αγωγής, την Παρασκευή 27 Γενάρη και ώρα 11 πμ

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μέχρι τώρα, ο ΕΟΠΥΥ επέστρεφε στους γονείς ένα τμήμα των χρημάτων που έδιναν για ένα πακέτο διαφόρων θεραπευτικών πράξεων για παιδιά μέχρι 18 χρόνων που είχαν ανάγκη Ειδικής Αγωγής. Με τη νέα σύμβαση που ζητάει ο ΕΟΠΥΥ να υπογράψουν οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, θα αποζημιώνει απευθείας τους αυτοαπασχολούμενους και τα ιδιωτικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καθυστερεί την αποζημίωσή τους, στην οποία θα επιβληθεί ποσοστιαία «υποχρεωτική έκπτωση» πάνω από ένα ποσό, με κλιμάκωση και επιστροφή των ποσών που θα αποτελούν υπέρβαση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή.

Δηλαδή, στον κλάδο θα έχουν μειωμένα έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, οι αυτοαπασχολούμενοι θα κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία, τα μικρά κέντρα θα μαραθούν, οι εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις ή και απολύσεις, και οι γονείς θα αναγκαστούν να καταβάλουν από την τσέπη τους μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πλήρωναν μέχρι τώρα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν αφορά μόνο όσες οικογένειες έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αφορά όλους. Αυτά τα παιδιά σε μεγάλο ποσοστό μπορούν με την απαραίτητη φροντίδα, με τις απαραίτητες θεραπευτικές πράξεις να βγουν ολοκληρωμένοι πολίτες στην κοινωνία μας και να προσφέρουν υπηρεσίες όπως και οι υπόλοιποι.

Η κύρια ευθύνη είναι της ίδιας της κοινωνίας, του κράτους. Όπως πρέπει να προσφέρει, και για αυτό παλεύουν τα σωματεία μας, δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια για όλα τα παιδία έτσι πρέπει και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η πολιτικές που ακολουθούν και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες οδηγούν σε παραγκωνισμό αυτών των παιδιών και όλοι εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...