16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Χανίων έξω από τα δικαστήρια υπέρ του Σεραφείμ Ρίζου

Ημερομηνία:

Ο κ. Σεραφείμ Ρίζος είναι ένας ακόμη που διώκεται στα Χανιά έπειτα από μήνυση μέλους της Χρυσής Αυγής. Η δίκη του έχει οριστεί στις 31 του Ιανουαρίου και με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Στις  31 Γενάρη γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη.

Ο συνάδελφος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά, οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής  μεταχείρισης, που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες  χρησιμοποιώντας σιδερολοστούς, παραμένοντας ασύλληπτοι, οι ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα, που ενθαρρύνονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης στο θέμα των προσφύγων,  είναι προκλητικές και αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Τη νομιμοποιεί, όπως με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο, μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, την ίδια ώρα που έχει επιτρέψει να μετατραπεί η δίκη σε ατελείωτο σήριαλ, με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων χρυσαυγιτών.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων.

Η ΕΛΜΕ  Χανίων καλεί στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 31 Γενάρη,.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ