14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα – Τιτάνια η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Ημερομηνία:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νησιού, που έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή από χθες το απόγευμα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον νομό Λασιθίου, ανάμεσα στα χωριά Πρίνα και Μεσελέρι, στα όρια των δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρισκεται σε ύφεση καθώς οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή κατάφεραν να την “περικυκλώσουν” χωρίς να κινδυνεύσουν από τις φλόγες οι μεγάλες εκτάσεις με τα θερμοκήπια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραναν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στη διάρκεια της νύχτας λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ωστόσο η κατάσταση άρχισε να ελέγχεται με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 υδροφόρες, έξι πεζοπόρα τμήματα, δώδεκα οχήματα μεταφοράς, ενώ έχει κινητοποιηθεί και εξοπλισμός των δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός. Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης και άμεσα μετέβησαν στο σημείο δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν το πρωί, καθώς συνολικά 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε δύσβατες περιοχές και σε χαράδρες.

Φωτογραφία: anatolh.com

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ