17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Κουραμπιέδες
Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει μέσα στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό, δεν διορθώνεται. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη. Άλλωστε, την γλύκα την παίρνουν με την άχνη που τους τυλίγομε μετά το ψήσιμο.

Κουραμπιέδες με ρακί
Καβουρντίζουμε τριακόσια γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε. Χτυπάμε για επτά λεπτά πεντακόσια γραμμάρια βούτυρο μαζί με δύο κρόκους αυγών και ένα τέταρτο φλυτζάνι άχνη και μισό κουταλάκι γλυκού μπέικη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ένα τέταρτο φλυτζάνι ρακί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τρία ή τέσσερα φλυτζάνια (περίπου ένα κιλό αλεύρι) και ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα να γίνει η ζύμη σφικτή και λεία. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Κουραμπιέδες
Μισό κιλό φυτίνη, ένα κιλό αλεύρι, μία βανίλια, τρία φλιτζάνια του καφέ άχνη, αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.

Κουραμπιέδες Μαρίκας
Χίλια διακόσια γραμμάρια αλεύρι, ένα κιλό φρέσκο βούτυρο, ένα κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα, ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, δύο κουταλάκια γλυκού μπέικη, ένα φλυτζανάκι του καφέ άχνη, ένα πιατάκι καφέ σιμιγδάλι, ψήσιμο στους 200 βαθμούς.

Κουραμπιέδες με λουκούμι
Εκατό γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, τρεις κρόκοι αυγών, τρεις κουταλιές άχνη, πέντε κουταλιές γάλα, αλεύρι όσο σηκώσει για μαλακή ζύμη. Μισό κιλό λουκούμι, μία φλυτζάνα καρύδια χονδροκομμένα. Ανοίγουμε τη ζύμη σαν πιτάκι και βάζουμε μισό λουκούμι και λίγο καρύδι. Τα κλείνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Κουραμπιέδες (1)
Μισό κιλό βούτυρο, ένα κρασοπότηρο όχι καλά γεμάτο ζάχαρη, ένα κιλό περίπου αλεύρι, αμύγδαλα καραμελέ ή καβουρντισμένα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αλεύρι ενδιάμεσα τα αμύδαλα. Πλάθουμε και φουρνίζουμε Καθώς τους βγάζουμε ζεστούς μες το ταψί χωρίς να τους αγγίζομε τους ραντίζουμε με ανθόνερα και τους κοσκινίζουμε άχνη. Μετά από μερικές ώρες που έχουν σταθεροποιηθεί τους κυλάμε στην άχνη και βάζουμε σε πιατέλα.

Κουραμπιέδες (2)
Ένα κιλό αλεύριμ μισό κιλό βούτυρο (φρέσκο), τετρακόσια γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα, δύο κρόκου αυγών, εκατόν πενήντα γραμμάρια ψιλή ζάχαρη, δύο φλιτζάνια του καφέ αλυσίβα, λίγο ανθόνερο κι ανάλογη άχνη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα αμύγδαλα τα καβουρδίζουμε λίγο, τα ξεφλουδίζουμε και τα χοντροκοπανίζουμε. Μετά λιώνουμε λίγο βούτυρο, βάζουμε σε μια λεκάνη και δουλεύουμε έως ότου να ασπρίσει. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το υλικό ρίχνοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη τα αμύγδαλα και τα αλυσίβα. Τα δουλεύουμε όλα αυτά αρκετά ώστε να γίνουν μια μάζα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε περίπου ένα τέταρτο. Τους πλάθουμε όπως θέλουμε, συνήθως στρογγυλούς και τους βάζουμε σε ταψί όχι βουτυρωμένο. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου είκοσι λεπτά. Τους βγάζουμε, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.

Κουραμπιέδες (3)
Εξακόσια γραμμάρια βούτυρο φρέσκο μαλακό, ένα κιλό αλεύρι, πενήντα γραμμάρια κονιάκ, πενήντα γραμμάρια σταχτόνερο, 135 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 2 βανίλιες, τριακόσια γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα, δύο κρόκοι – ένα κουτάλι τσαγιού μπέικι, πεντακόσια γραμμάρια άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το μπέικι, το σταχτόνερο, τις βανίλιες, τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύωντας. Μόλις σφίξει η ζύμη τους πλάθουμε και τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη.

Κουραμπιέδες (4)
Πεντακόσια γραμμάρια βούτυρο, εκατό γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ένα κρόκο αυγού, πενήντα γραμμάρια κονιάκ, διακόσια γραμμάρια φουντούκαι καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα, ένα κουταλάκι τσαγιού κανέλα, ένα κουταλάκι τσαγιού μπέικι, αλεύρι μαλακό όσο πάρει, άχνη για πασπάλισμα.
Λιώνουμε το βούτυρο το αφήνουμε να ροδίσει λίγο. Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το χτυπάμε να γίνει αφρός, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ, συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικι και προσθέτουμε λίγο λίγο να γίνει ζύμη μαλακιά όχι να κολλά στα χέρια. Το πλάθουμε, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και βάζουμε ζάχαρη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...