Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί επτακόσια γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό εβδομήντα πέντε γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι , αλάτι.
Πλένομε...
Πιπεριές στο φούρνο
Παίρνουμε δέκα πιπεριές μακριές κίτρινες. Τις πλένομε. Κόβομε το κοτσάνι χωρίς να φύγει και τις καθαρίζομε από μέσα. Τις αλατίζομε και τις...
Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές
Παίρνομε ένα κοτόπουλο το πλύνομε χωρίς να το κόψομε. Το αλατοπιπερώνομε το αλείφομε με μουστάρδα από μέσα και μετά το στρώνομε...
Χοιρινό με μοσχάρι με διάφορα τυριά
Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το ξεβράζομε ελαφρά και το τσιγαρίζομε με μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι με κρεμμυδάκι...
Αβοκαντοσαλάτα
2 μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα σκόρδο κατά βούληση λίγο ξύδι.
Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή προσθέτομε και την μυζήθρα το σκόρδο κοπανισμένο...
Λεμονάδα
Στύβουμε λεμόνια φρέσκα. Τα σουρώνομε δύο φορές και με τουλπάνι.
Μετράμε ένα μέρος λεμόνι ένα μέρος ζάχαρη. Στα τρία νεροπότηρα ζάχαρη, μισό νεροπότηρο νερό. Βάζουμε...
Αυγοκαλάμαρα
1 νεροπότηρο αλουσιά, 1 νεροπότηρο πορτοκαλόζουμο, 1 νεροπότηρο τσικουδιά, μισό νεροπότηρο ζάχαρη και όσο αλεύρι σηκώσει.
Ανοίγομε φύλλο. Το κόβομε τετράγωνα και με πολύ λάδι....
Λουκανόπιτα
Στρώνουμε διπλά 3 φύλλα στο πυρέξ. Βάζομε κέτσαπ, μουστάρδα κομμένα λουκάνικα και λίγο ψημένα στο τηγάνι κομματάκια ζαμπόν τυρί τριμμένο πιπεριά, ντομάτα από πάνω...
Τούρτα σοκολάτα
Χτυπάμε μαρέγκα δύο ασπράδια με μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Την βάζομε από το μίξερ και βάζουμε σε αυτό δύο κουτιά σαντιγί και τεσσεράμισι...
Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα γάλα ένα βιτάμ, ένα μπέικι, 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν.
Τα αλείφουμε με το άσπρο...
Αμυγδαλωτά με κρόκους
1 οκά αμύγδαλα (1280 γραμμ.), 120 δράμια ζάχαρη, 12 κρόκοι, όψη λεμονιού.
Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Μετά ρίπτομε τα αμύγδαλα αλεσμένα...
Μαγιονέζα
Δύο αυγά, 1.5lt λάδι (ελαφρύ, κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο), 1-2 λεμόνια, 2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα, λίγο αλάτι.
Χτυπάτε σε δυνατό μίξερ τα αυγά με...
Κολιοί Σχάρας
Κολιοί, λάδι, λεμόνι, ρίγανη, πιπέρι, μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τους κολιούς και τους αλατίζουμε 2-3 ώρες πριν. Καίμε καλά πρώτα την σχάρα για να μην κολλήσουν...