Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρινάπ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα κι ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο , μια...
Πατατάκια στρογγυλά κατεψυγμένα
Βάζω τα πατατάκια όπως είναι από κατάψυξη σ’ ένα ταψάκι, λάδι, λίγη φυτίνη, ρίγανη, στο φούρνο και τα ανακατεύω συχνά και δέκα...
Σουφλέ χυλόπιτα
Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου .Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι 2 με 3 κουταλιές μπεσαμέλ δύο κουταλιές βούτυρο και λίγο τυρί τριμμένο....
Καλαμαράκια γεμιστά
Ένα κι ένα τέταρτο καλαμαράκια
Ενάμιση φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Τρία τέταρτα φλιτζανιού ρύζι
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ένα φλιτζάνι νερό
Ενάμιση φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι, χυμός ενός λεμονιού
Πλένουμε και...
Μπουγάτσα με γιαούρτι
Ένα πακέτο φύλλα
Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικη. Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας...
Μπεκρή μεζέ
Ένα τέταρτο κούπας λάδι, δύο σκελίδες σκόρδο, εξακόσια γραμμάρια ψαρονέφρι ή τρυφερό χοιρινό σε κομματάκια, μια κουταλιά μουστάρδα, μια κούπα κόκκινο κρασί, μια...
Τηγανητά ρολά κοτόπουλου με σουσάμι:
Υλικά:
600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε φέτες, 200 γραμμ. κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια, 2 μικρά...
Πίτσα:
Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, δύο νεροπότηρα νερό χλιαρό, ένα νεροπότηρο γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, δέκα γραμμ. μπύρα, 30 γρ. αλάτι. Τρεις ώρες να γίνει.
Την...
Κορμός:
Ένα κιλό μπισκότα Παπαδοπούλου τετράγωνα, τετρακόσια πενήντα γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, πέντε αυγά, δύο φλιτζάνια γάλα, δύο φλιτζάνια γεμάτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα και χονδροκομμένα....
Χορτοκεφτέδες:
Κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη, αλάτι και σούρωμα. Σπανάκι μια γερή χούφτα, τριμμένο καρότο, ένα φλιτζανάκι κρεμμυδάκια, 2-3 φρέσκα και ένα κρεμμύδι ξερό ελαφρά μαραμένο...
FAR: Επιδόρπιο από τη Βρετάνη:
Το γλυκό FAR είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σ’ όλη τη Βρετάνη, παρ’ όλο που αρχικά ήταν ένα παρασκεύασμα αλμυρό. Έβραζαν...
Πιλάφι:
5 νερό, 2 ρύζι σπυρωτό τα βράζουμε.
Σοτάρουμε πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, πράσινο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε με το ρύζι.
Γαρνίρουμε με μπιφτέκι, κοτόπουλο, κουνέλι, ψάρι.
Ταλιατέλες με...