22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στην ANEK LINES και η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Ημερομηνία:

Η ANEK LINES, πιστή στον θεσμό της φιλοξενίας υποδέχτηκε στο  ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, στις 19 Φεβρουαρίου, την κοπή της βασιλόπιτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της πολιτείας, της  τοπικής αυτοδιοίκησης, Κρητικών Σωματείων, αλλά και φορέων από τους μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας, όπως των Αρκάδων, των Ευρυτάνων, των Επτανήσιων, των Δωδεκανήσιων… Ξέγνοιαστη, χαμογελαστή νότα η παρουσία παιδιών από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα που πέρασαν ένα όμορφο “κρητικό” Κυριακάτικο πρωϊνό στο “ΕΛΥΡΟΣ”.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ, κος Μανώλης Πατεράκης, καλωσόρισε, τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην δύσκολη διετία της πανδημίας, ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ που στέκεται στο πλάι των κρητικών σωματείων και ευχήθηκε για την νέα χρονιά.

Ακολούθως ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, cpt Μάρκος Πολομαρκάκης εστίασε στην 20ετή στήριξη της ΑΝΕΚ Lines στις μεγάλες εκδηλώσεις της ΠΟΠΚΣ, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία της εταιρείας να έχουν γίνει τόπος συνάντησης εκατοντάδων φίλων και συνώνυμο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας της ΑΝΕΚ. Ο cpt  Πολομαρκάκης κατέληξε ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.

ΑΝΕΚ Εκδήλωση
Ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης (δεξιά) έχοντας μόλις παραλάβει, από τον Πρόεδρο της ΠΟΠΚΣ κ. Μ. Πατεράκη (αριστερά) τιμητική πλακέτα  για την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση από την ΠΟΠΚΣ του πρώην Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη για την συνολική πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης και τα σωματεία της Μεγαλονήσου.

Ακολούθησαν παραδοσιακά μουσικό – χορευτικά από Κρητικά και Καρπαθιώτικα συγκροτήματα που μετέφεραν άρωμα Κρήτης και Δωδεκανήσου στον Πειραιά.

ΑΝΕΚ Εκδήλωση
Κάρπαθος και Κρήτη, αντάμωσαν και ξεσήκωσαν με παραδοσιακούς μουσικοχορευτικούς νησιώτικους ρυθμούς

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα κρητικά κεράσματα με την φροντίδα, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ.

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση &  την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα.

ΑΝΕΚ Εκδήλωση
 Ο πλοίαρχος του “ΕΛΥΡΟΣ” cpt Μάρκος Πολομαρκάκης έκοψε ένα κομμάτι από την αγιοβασιλόπιτα της ΠΟΠΚΣ, αφού απηύθυνε τις φιλόξενες εγκάρδιες ευχές του στους παριστάμενους, εστιάζοντας στην χαρακτηριστική εξωστρέφεια και την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία της ΑΝΕΚ
ΑΝΕΚ Εκδήλωση
Το πολυτελές ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ” υποδέχτηκε και φιλοξένησε απλόχερα, για μία ακόμα φορά, την μεγάλη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων
ΑΝΕΚ Εκδήλωση
Οι εκατοντάδες παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παραδοσιακό κρητικό κέρασμα με ρακί, ξεροτήγανα, καλιτσούνια, γραβιέρα, παξιμάδια κλπ
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλης  Πατεράκης,  καλωσορίζει τους  προσκεκλημένους παρουσία του νεοσύστατου ΔΣ της Ομοσπονδίας ευχόμενος τα καλύτερα για την νέα χρονιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ