19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τζούλιαν Ασάνζ: Η Ρωσία καταδικάζει την απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Η διπλωματία της Ρωσίας κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή (10.12.2021) την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης να ακυρώσει σε δεύτερο βαθμό την πρωτόδικη άρνηση να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο η Ουάσινγκτον θέλει να δικάσει για μια μαζική διαρροή εγγράφων.

«Αυτή η επαίσχυντη απόφαση σε μια πολιτική υπόθεση εναντίον ενός δημοσιογράφου και μιας δημόσιας προσωπικότητας φανερώνει και πάλι το όραμα του κανιβαλιστικού κόσμου του αγγλοσαξονικού διδύμου», έγραψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, στο λογαριασμό της στο Telegram για την απόφαση κατά του Τζούλιαν Ασάνζ.

«Η Δύση γιόρτασε αξιοπρεπώς τη Διεθνή Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (σ.σ.: στις 10 Δεκεμβρίου) και το τέλος της ‘Συνόδου Κορυφής για τη Δημοκρατία’», ειρωνεύτηκε αναφερόμενη στην εικονική σύνοδο κορυφής που οργανώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και ολοκληρώνεται σήμερα.

Η Μόσχα υπερασπίζεται τακτικά τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον οποίο παρουσιάζει ως πρωταθλητή της ελευθερίας του Τύπου ενώ από την άλλη μεριά οι ΗΠΑ τον κατηγορούν ότι από το 2010 δημοσιοποίησε περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα ντοκουμέντα για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το 2016, σε μια σημαντική στιγμή της προεδρικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, ο ιστότοπος Wikileaks είχε δημοσιοποιήσει επίσης χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν υποκλαπεί από την ομάδα της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, κάτι που συνέβαλε στην ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το επεισόδιο αυτό τροφοδότησε τις υποψίες για συνέργεια ανάμεσα στη Μόσχα και τον Ασάνζ, ο οποίος εξάλλου συνεργαζόταν τακτικά με το τηλεοπτικό κανάλι RT, που είναι ιδιοκτησία του Κρεμλίνου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...