18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Τώρα ο Αυγενάκης υπόσχεται στήριξη στον Ιακωβίδη

Ημερομηνία:

Έπρεπε πρώτα ο Θοδωρής Ιακωβίδης να εκφράσει το παράπονό του για την παντελή απουσία στήριξης από την πολιτεία, για να… «ευαισθητοποιηθεί» η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, με ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση, περιγράφοντας παράλληλα τη δύσκολη κατάσταση και τις άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η προετοιμασία του. Όσον αφορά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ολυμπιακή ομάδα, είπε: «Έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου».

Στο πλευρό του Θ. Ιακωβίδη έσπευσαν να σταθούν πρώην και νυν αθλητές, όπως ο Πύρρος Δήμας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Εκ των υστέρων, βεβαίως, στήριξη υποσχέθηκε κι ο κ. Αυγενάκης που –όπως ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΤ– επικοινώνησε με τον αθλητή και συμφώνησαν να επανεξετάσει ο Θ. Ιακωβίδης την απόφασή του να σταματήσει τον αθλητισμό.

Δήλωσε μάλιστα πως συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά και «να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες».

Ωστόσο, έδιωξε από πάνω του τυχόν ευθύνες και τις επέρριψε όλες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ομοσπονδία της άρσης βαρών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ…», αν και έσπευσε να προσθέσει πως η συνεργασία τους «είναι στενή».

Για άλλη μια φορά υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό και αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι αθλητές.

Η δήλωση Αυγενάκη

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκανε περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης όπως αυτά του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό.

Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες.

Πρέπει να διευκρινίσω το εξής: η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ, ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου, όμως, να πω ότι τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο και η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πολύ πιο έντονη, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια. Τώρα που οι αθλητές έχουν φωνή πλέον στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε – και θα συνεργαστούμε – στενότερα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα που ακούγονται ότι αντιμετωπίζουν οι αθλητές…

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ