13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Μαρτυρία – σοκ της 15χρονης που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της – Όσα αναφέρει για το δράμα που βίωνε

Ημερομηνία:

Συγκλονίζει η 17χρονη από τα Χανιά η οποία φέρεται να κακοποιείται συστηματικά από τον πατέρα της, ο οποίος έχει συλληφθεί μετά από ξυλοδαρμό της ανήλικης επειδή… άργησε να γυρίσει στο σπίτι.

“Πήγα σχολείο κανονικά. Σχόλασα νωρίς. Ο πατέρας μου μου έχει πει να έρχομαι κατευθείαν όταν σχολάω. Κι εγώ άργησα… Έχει συμβεί πολλές φορές να αργώ και αυτή είναι αιτία για να με χτυπήσει. Χτυπάει και τα αδέρφια μου. Με χτυπάει από πέντε χρονών.. Βρήκα το θάρρος να μιλήσω….” είπε αρχικά στην κάμερα του Alpha και της εκπομπής “Live News”.

“Ήμουν στην κουζίνα και άρχισε να με βρίζει. Εγώ είχα πανικοβληθεί και άρχισα να τρέχω για να μη με χτυπήσει. Ο μόνος τρόπος διαφυγής για μένα είναι το μπαλκόνι, γιατί όταν βγαίνω στο μπαλκόνι, καμιά φορά σταματάει. Αλλά δεν σταμάτησε. Πήρα και έβαλα μια καρέκλα πάνω μου για να μη με χτυπήσει” πρόσθεσε.

“Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα”

Όπως δήλωσε η έφηβη, ένας γείτονας είδε τι συνέβαινε και ζήτησε, μάταια, από τον 52χρονο να σταματήσει.

“Με χτυπούσε στο χέρι με ένα μαύρο σκληρό λάστιχο, σαν γκλοπ. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι αλλά δεν πρόλαβε” συμπλήρωσε, λέγοντας ότι εκείνη τη στιγμή στο σπίτι ήταν ο αδερφός της, η αδερφή της και η μητέρα της, η οποία όμως δεν προσπάθησε να τον σταματήσει.

“Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα. Καμιά φορά του λέει σταμάτα..” σημείωσε η 17χρονη.

Υποστήριξε επίσης ότι ο πατέρας της χτυπά και τη μητέρα της, αλλά “όχι τόσο συχνά” όσο εκείνη. Το ίδιο κάνει και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ακόμη και με το μικρότερο παιδί που είναι τεσσάρων ετών.

Η 17χρονη τόνισε ότι ο πατέρας της χτυπά την 4χρονη αδερφή της εδώ και δύο χρόνια για ασήμαντες αφορμές. “Επειδή φωνάζει όταν παίζει το παιδί, ή όταν δεν τρώει όλο το φαγητό” εξήγησε.

“Οι γονείς μου με απειλούσαν”

Η ανήλικη είπε ότι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της για να μην υποστούν τα αδέρφια της όσα πέρασε η ίδια.

“Οι γείτονες είχαν καλέσει πολλές φορές την Αστυνομία. Ήθελα να μιλήσω, αλλά δεν μπορούσα γιατί οι γονείς μου με απειλούσαν ότι αν το κάνω, θα έχω δυσάρεστες συνέπειες. Αποφάσισα να το κάνω σήμερα γιατί δεν άντεχα άλλο” ανέφερε, τονίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι τα αδέρφια της να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον και να είναι ευτυχισμένα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...