Κροκέτες τυριού:
Διακόσια γραμμάρια Ένταμ, εκατό γραμμάρια αλεύρι, μισό ποτήρι κρύο γάλα, τέσσερα αυτά, φρυγανιά τριμμένη.
Χτυπάω τα δύο αυγά ολόκληρα και τον ένα κρόκο με λίγο αλάτι και πιπέρι και πενήντα γραμμάρια αλεύρι. Βάζω το μίγμα σε χαμηλή φωτιά προσθέτω το Ένταμ κομμένο σε φέτες και το κρύο γάλα ενώ ανακατεύω διαρκώς. Ανεβάζω λίγο τη φωτιά και μόλις πήξει ετοιμάζω τις κροκέτες. Τις περνάω στο υπόλοιπο αλεύρι στα υπόλοιπα αυγά (ένα ολόκληρο συν ασπράδι) χτυπημένα και στην φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Σαλάτα τόνου:
Έξι αυγά βραστά, τα κόβω στην μέση και βγάζω τους κρόκους και τοποθετώ τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι, τον λιώνω, ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Τον βάζω πάνω στα ασπράδια, τα σκεπάζω όλα τα’ αυγά να καλυφθούν καλά με μαγιονέζα. Πατάω τους κρόκους και τους ρίχνω πάνω από την μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ελιές και ραπανάκια.